Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
89.990 Ft (70.858 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Trifender WP 5 kg

Ár:
89.990 Ft (70.858 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron, 1-6 nap

A talajból fertőző kórokozó gombák (pl. Sclerotinia, Pythium, Fusarium, Phytophthora) közvetlen parazitálásával a Trichoderma asperellum elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését, így növelve a termést.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Trifender WP 5 kg

A talajból fertőző gombás kórokozókat parazitálja

Biológiai gombaölő a Kwizdától kedvező áron, amely gyepre/fűre és házikerti veteményesben (paradicsom, paprika, stb.) is használható.

Termésnövelő mikrobiológiai készítmény.

A talajból fertőző kórokozó gombák (pl. Sclerotinia, Pythium, Fusarium, Phytophthora) közvetlen parazitálásával a Trichoderma asperellum elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését, így növelve a termést.

A Trifender az emberre és a környezetre ártalmatlan biológiai készítmény. Felhasználása csökkenti a mezőgazdasági termelés kémiai növényvédő szer terhelését.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által biotermesztésben is engedélyezett termék.

Hatóanyag:

Trichoderma asperellum antagonista gomba törzsének konídiumai és hifa maradványai

Hatásspektrum:

Hiperparazita, más talajlakó gombák micéliumait és kitartó képleteit (szklerócium) parazitálja.

Hatásmechanizmus:

A Trifender® mikrobiológiai készítmény, sokrétű hatásán keresztül elsősorban a növények gyökérzetének egészséges fejlődését segíti elő. Egyrészt hat a talaj mikrobiológiai összetételére, másrészt közvetlenül a növényre. Fokozza a növények növekedését, valamint javítja azok stressztűrő képességét. A Trifender®-ben lévő Trichoderma asperellum hatásmechanizmusa több tényezőből áll össze:

  • antibiotikus hatású anyagok termelése más mikroorganizmusok ellen
  • más gombák gombafonalának közvetlen parazitálása
  • az élettér kolonizálása más gombák elől
  • növényi növekedést serkentő anyagok termelése
  • cellulózbontás, bizonyos mikroelemek felvehetővé tétele a növények számára
  • a gyökérrendszer környezetében lévő (más mikrobák által termelt) kedvezőtlen tulajdonságú anyagok közömbösítése, lebontása
  • nem specifikus immunválasz kiváltása növényekben még a kórokozók támadása előtt

Keverhetőség:

  • Figyelmeztetés! A biopreparátum gombákra is ható talajfertőtlenítő szerekkel és gombaölő szerekkel együttesen nem alkalmazható.
  • Bora WP-vel nem keverhető!
  • Tömény Nitrosollal való kijuttatását nem javasoljuk!

Kiszerelés:

20 grammos és 100 grammos polietilén zacskó, 1 kg-os és 5 kg-os zsák

Technológiai ajánlások, Trifender WP használata, adagolása, alkalmazása:

A szer felhasználható különböző szántóföldi és kertészeti kultúrákban, a növények életképességének, növekedési erélyének fokozására.

A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. 24-36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termék hatását. A kijuttatásnál figyelembe kell venni, hogy a maximális koncentráció 1%-os legyen (100 l vízben maximum 1 kg Trifender ®-t lehet szuszpenzióba vinni). Ennél több vízzel az adott terület egységre vonatkoztatott mennyiséget ki lehet juttatni, de kevesebbel nem!

Zöldségfélékben: a készítményt a talaj felszínére kell permetezni, vagy az elvetett magokat, illetve az elültetett palánták, csemeték gyökerét kell a készítmény vizes szuszpenziójával (0,0125–0,025%-os oldatban) beöntözni. Kis mennyiségű vízzel történő kijuttatás esetén sekély talajba dolgozás javasolt. Beöntözés esetén a hektáronkénti kívánatos dózist kell a kezeléshez szükséges vízmennyiséggel kijuttatni. Kertészeti kultúráknál a kezelés 3-4 hetente 1-2 alkalommal megismételhető, de 6-12 hét után mindenképpen javasolt. A készítmény hatását optimálisan 16-25°C talajhőmérséklet és 60-70% víztelítettség mellett fejti ki. Kertészeti kultúrákban az első, teljes felületre történt kezelés után a második állománykezelést csepegtető berendezéssel vagy mikroszórófejes öntözéssel is meg lehet oldalni (a növényre permetezni, majd locsolással a talajba mosatni is lehet a készítményt).

Napraforgóban és egyéb szántóföldi kultúrákban: vetést megelőzően javasoljuk kijuttatni és utána bedolgozni. A vetés utáni, de a kelés előtti kijuttatás is járható út (pl. napraforgóban gyomirtással egy menetben), de annak hatása a kezelést követő csapadék függvénye.

A Trifender képes nagymennyiségű celluláz enzimet termelni, ami teljesen el tudja bontani a szármaradványokat.

 

Kiszerelés:

20 gram, 100 gram, 1 kg, 5 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek