Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
20.690 Ft (16.291 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

TerraVita 5 liter

Ár:
20.690 Ft (16.291 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

TerraVita, folyékony, hosszú hatásspektrumú mikrobiális talajerő visszapótló és gyökérkondícionáló készítmény.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

TerraVita talajlakó kórokozók ellen 5 liter

A fenntarthatóan jó talajállapotért és a növények jobb kondíciójáért.

TerraVita egy folyékony multifunkcionális természetes talaj és gyökérkondicionáló anyag, a sikeres és egyszerű talajerő visszapótlásért, valamint a talajok megfelelő egészségi állapotának visszaállításáért, fenntartásáért. Hatóanyag komponensei nitrogén megkötő és természetes növekedési faktorokat termelő új generációs Fungisztatikus mikroszervezetek, enzimek és kelátok, melyek egy lépésben felvehető tápanyagokat szabadítanak fel a szerves növényi maradványokból és a talajból. Olyan biostimulátorok melyek lendületes kezdeti fejtődést biztosítanak a növényeknek, az intenzív gyökérképződés által s melynek hatása hosszú időre kiterjedő.

Azáltal, hogy folyamatos tápanyag ellátást nyújt (makro-mezo-mikroelem szinten is), függetlenül a negatív környezeti hatásoktól, (mint a magas UV sugárzás, a túl alacsony hőmérséklet, szárazság, extrém pH vagy EC), növeli a talaj és a gyökérzet általános egészségét, a növények stressztűrő képességét és lerövidíti egy esetleges stresszhatás utáni regenerálódási időt. Ezen tulajdonságot összessége által pozitívan hat a terméshozamára és minőségre.

A jövő évi terméshozamok is jelentősen függenek a talaj mostani gondos kezelésétől.

TerraVita komponensei nem érzékenyek a környezet N tartalmára, és magas szinten termelik a cellulitikus enzimeket alacsony, vagy nulla N szint mellett is. Normál esetben a természetes szármaradvány bontás hatékony működéséhez nagyon fontos a külső N formák jelenléte, alacsony külső nitrogén szint mellett a normál talajbaktériumok nem termelnek cellulolitikus enzimeket, vagy elveszik a nitrogént a kultúrnövénytől. Vagyis TeraVita használata esetében nem szükséges plusz mennyiségű AN, vagy UREA kijuttatása a hatékony mulcs kezeléséhez, szárbontáshoz, ezáltal maximális hatékonysággal hozzájárul a humuszképződési folyamatokhoz.

TerraVita széles hatásspektrumú, szelektíven ható fungisztatikus komponenseinek köszönhetően, nagymértékben megnő a növények természetes ellenálló képessége, ami távol tartja a gyökérzetet és a szártövet károsító gombabetegségeket (Fusarium, Phytium, Rhizoctonia,Verticillium, Peronospora, Monilia, Phodospharea, Venturia, Botrytis, Plasmopara, Puccinia, Alternaria, Slerotinia, Phoma, Fusicladium, Cercospora,). A talajkezelés időzítésénél figyelembe kell venni, hogy idő kell a mikrobák elszaporodásához és a hatékonysága nő az idő elteltével, nem pedig csökken. Így az időben való talajba juttatás félsiker.

A jobb hatás eléréséért, bokrosodási időszakban, lombkezelésre BroccaVita Fungisztatikus hatású mikrobiális preparátum használata ajánlott.

Extra tulajdonságok:

  • vegyszermentes technológia, nem szennyezi a környezetet
  • élelmezési várakozási idő 0 nap
  • a vegetációs időszak végéig kiterjedő hatás
  • speciális formulájának köszönhetően, a baktériumok 98 %-a túléli a  környezet negatív pusztító hatásait, ezzel magasan kitűnik a versenytársai közül
  • más növényvédőszerekkel egy menetben kijuttatható ( kivételt képeznek az antibiotikumot tartalmazó szerek mint a kasugamycin vagy a streptomicin)

TerraVita alkalmazása:

Felhasználható szántóföldi, kertészeti és gyümölcs kultúrákban egyaránt.

TerraVita dózisa:

10-20 l/ha a talajba dolgozva vagy öntöző vízzel kijuttatva. Akár több nappal a talajba dolgozás előtt kijuttatható, hatás vesztés nélkül. Réz jelenlétének, direkt napfénynek és egyéb negatív természeti hatásoknak ellenálló készítmény. Gyomirtással egy menetben is kijuttatható, utána bedolgozandó, vagy megfelelő vízmennyiséggel beöntözendő!

A hatás felgyorsítása érdekében, BioVita Activ használata ajánlott TerraVita-val egy menetben 20-50 l, mellyel gyorsabb mikroba felszaporodás érhető el.

Gyümölcs kultúrák

A TerraVita pozitívan befolyásolja a talajélet folyamatait, a gyökérzet jó állapotát, a gyökérzóna optimalizálását, a tápanyag felvételt és Fungisztatikus összetevőinek köszönhetően ellenállóvá teszi a gyökérzetet és a növényeket a gyökérről támadó betegségekkel szemben. Egy szezonban egy kezelés elég az őszi talajművelés, a nyesedék talajba dolgozása előtt.

Kiváló és gyors nyesedék lebontó hatással rendelkezik.

Kijuttatás: 10-20 l/ha cca 600 l vízzel, sekélyen a talajba dolgozva vagy öntözővízzel kijuttatva.

Zöldség kultúrák

A TerraVita javítja a talaj tápanyag szolgáltató képességét, segíti a gyökérzet tápanyag felvételét, növeli a stabilitást, a szárazságtűrést és a termény tárolhatóságát. Egy szezonban egy kezelés elég a vetőágy előkészítése előtt.

Nagymértékben csökkenti a palántadőlés és a késői tőelhalás esélyét. Lerövidíti a vetésforgót, biztonságosabbá teszi a monokultúrás termesztést.

Burgonya:

több csíra tör felszínre, nagyobb gyökér és hajtásrendszer képződik.

Paradicsom:

elkerülhető a palántadőlés, a gyenge állományfejlődés. Javítható a táblán belüli homogenitás, jelentősen csökken gyökérparásodás kockázata.

Paprika

elkerülhető a palántadőlés és a kései gyenge fejlődés, csökken a késői tőelhalás kockázata.

Kijuttatás: 10-20 l/ha cca 600 l vízzel, sekélyen a talajba dolgozva vagy öntözővízzel kijuttatva.

Már palánta nevelésben is használható 300-500 ml/1000 l öntözővízzel.

Szántóföldi kultúrák

A TerraVita a tápanyagellátás optimalizálásával és a talajban lekötött tápanyagok felvehetővé tételével, növeli a terméshozamot és a termés minőségét, pozitívan befolyásolja a talajélet folyamatait, a kifejezetten a gyökérzónákhoz asszociált baktériumai segítségével erősíti a gyökérzet fejlődését és a gyökérzóna ideális tápanyagellátását.

Kijuttatás: 10 l/ha, vetés előtt, magágy előkészítéskor, a talaj felső 5-10 cm rétegébe bedolgozva, 200-300 l vízzel, akár gyomírtással egy menetben.

Kiszerelés:

1 liter, 5 liter, 20 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

21.690 Ft (17.079 Ft + ÁFA)
Utolsó 4 darab raktáron
24.890 Ft (19.598 Ft + ÁFA)
Raktáron
28.575 Ft (22.500 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-10 nap
28.575 Ft (22.500 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-10 nap
10.730 Ft (8.449 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-6 nap
32.990 Ft (25.976 Ft + ÁFA)
Raktáron