Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
106.990 Ft (84.244 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Sweet minőségjavító 10 liter

Ár:
106.990 Ft (84.244 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
 • növeli a cukortartalmat és segíti a színeződést
 • jobb minőségi paramétereket eredményez

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Sweet minőségjavító 10 liter

Fő jellemzői:

 • növeli a cukortartalmat és segíti a színeződést
 • jobb minőségi paramétereket eredményez

A Sweet használatának előnyei:

 • egységes érés: kisebb az éretlen termések aránya gépi betakarításkor
 • jobban időzíthető szüret, könnyebb munkaszervezés
 • korábbi nagyobb terméshányad: magasabb árú értékesítési lehetőség
 • késői kiültetés kompenzálása, az ebből fakadó veszteségek csökkentése
 • kora őszi fagykárok okozta kiesés mértékének csökkentése
 • magasabb cukorfok: nagyobb árbevétel
 • egyöntetűbb fedőszín: jobb piaci pozíció
 • stabilabb színanyagok: nem fehéredik ki a fűszerpaprika őrlemény
 • nem okoz kényszerérést: csak a kifejlett termések színeződnek

Mi is a Sweet?

A Sweet a Valagro kutatási és fejlesztési tevékenységének eredménye, mely egy rendkívül hatékony, természetes színeződést és minőséget javító biostimulátor. Biológiailag aktív hatóanyagai révén növeli a cukortartalmat és javítja az egyéb minőségi paramétereket.

Hogyan működik a Sweet?

A termékben lévő mono-, di-, tri- és poliszacharidok segítik a karotinoidok és a flavonoidok felhalmozódását, s ezáltal javul a termés színe és minősége. A magnézium és a cink számos enzimatikus folyamat fő eleme, a bór pedig jelentős szerepet tölt be a cukrok membránok közti szállításában, transzlokációjában. Ezek együttesen stimulálják a cukortartalom és a színanyagok mennyiségének növelését. A termések színváltásának kezdetén (a biológiai érés elindulásakor) kipermetezett Sweet hatására felgyorsulnak a színeződési és az érési folyamatok. Használata nem okoz kényszerérést, nem romlik a tárolhatóság és nincs élelmezés-egészségügyi várakozási ideje. Használatával akár 1 hét koraiságot is el tudunk érni!

A Sweet normál körülmények között növeli, kedvezőtlen viszonyok között pedig fenntartja a cukorképzés folyamatait. A Sweet-ben lévő kalcium hatására ellenállóbbá válnak a sejtfalak, így javul a tárolhatóság és csökken a cukorveszteség. Magasabb digestio érték, s ezáltal nagyobb árbevétel érhető el a Sweet alkalmazásával

 

Kalcium-, magnézium-, mikroelem- és különleges poliszacharid-tartalmának köszönhetően a Sweet serkenti a cukorképződést és fokozza az érés és a színeződés biokémiai folyamatait. Ezáltal növeli a gyümölcsök cukortartalmát, valamint csökkenti az éretlen termések arányát a szüret során. Alkalmazása különösen ajánlott kedvezőtlen termesztési feltételek, valamint minőségjavítás (cukorfok és húskeménység) esetén. Dísznövényeknél javítja a növények megjelenését és a vágott virágok pulton tarthatóságát. Hatása tovább fokozható Megafollal történő együttes alkalmazásával.

A Sweet-ben található poliszacharidok és mikroelemek (bór, cink) közvetlenül aktiválják azokat az enzimeket, amelyek a termésnövekedésért és érésért felelősek. Ennek eredményeként egységesen színesebbek, zamatosabbak és tartósabbak lesznek a termések. Az érési szakaszban, a klimaktérikus minimumhoz közeledve, fokozatosan átalakul a gyümölcsök keményítőtartalma egyszerű cukorrá. A keményítő lebomlása a gyümölcsérés egyik legfontosabb indikátora, amely lehetővé teszi az optimális szedési idő meghatározására kidolgozott keményítőskálák használatát. A keményítőbomlás következménye, hogy az érési folyamat során növekszik a gyümölcsök szacharóztartalma, amely folyamatosan glükózzá és fruktózzá alakul át. A Sweet-ben lévő bór segíti ezeknek a cukroknak a szállítását, cinktartalma pedig számos enzim (pl. dehidrogenázok) kofaktora. Mindezek együttesen stimulálják a cukortartalom és a színanyagok mennyiségének növelését.

Az érés előtt több alkalommal kijuttatott Sweet hatására fokozódik a karotinoidok és flavonoidok felhalmozódása, ami javítja a színeződést.

Sweet felhasználása, dózisa:

• Cseresznye, meggy, barackfélék, szilva, bodza:

a szüret előtt 14 és 7 nappal 2-3 l/ha. A hatás fokozása érdekében egészítsük ki a magas káliumtartalmú Plantafol 0.25.50-nel, 3-5 kg/ha dózisban, így még jobb eredményt érhetünk el!

• Alma (Gála):

érés előtt 20 és 10 nappal Sweet 3-4 l/ha + Plantafol 0.25.50 4 kg/ha. Megjegyzés: Az alma színeződéséhez hűvösebb éjszakákra és páraképződésre is szükség van. A Sweet a már megindult színeződési folyamatokat erősíti fel.

• Színesre érő paprikatípusoknál (kápia-, fűszer-, pritaminpaprika):

a kormosodás kezdetén kell kipermetezni 0,5% töménységben. Plantafol 0.25.50 adagolásával (0,3%) és/vagy Megafol kiegészítéssel (0,1%) még jobb hatás érhető el.

Tipp:

A Sweet-hez adagolt Plantafol 0.25.50 NPK lombtrágya hozzájárul az optimális káliumnitrogén egyensúly fenntartásához.

Kiszerelés:

1 liter, 10 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!