Miért tőlünk vásárolj?
Leírás
Réz-szulfát 1 kg
Mikroelem tápoldatozás cáljára, tápanyagutánpótlási szakmérnök által összeállított recept alapján
A rézszulfát a növények rézhiány-tüneteinek enyhítésére, a hiánytünetek kialakulásának megelőzésére szolgáló készítmény.
A rézszulfát a növények rézhiány-tüneteinek enyhítésére, a hiánytünetek kialakulásának megelőzésére szolgál. Fokozza a növény önálló védekezési mechanizmusát a külső hatásokkal szemben a biokémiai folyamatok stimulálásával. Elősegíti a polifenolok és a fitoalexinek képződését, melyek a növényi védekező mechanizmus elsődleges anyagai.
Réz-szulfát felhasználása:
Almatermésűekben:
a tavaszi lemosó jellegű permetezéseket nagy lémennyiséggel, legkésőbb a zöldbimbós állapot végéig kell elvégezni. A rezes permetezéseket különösen a rézre érzékeny almafajtáknál (Jonathan, Golden) a termés viaszosodása után sem javasolt elvégezni, csak az őszi termésszedést követően. A kora tavaszi és őszi kezelések az almatermésűek kondíciójavítását szolgálják.
Őszibarackban:
a kezeléseket rügypattanásig lehet elvégezni, a rézérzékenység figyelembe vételével.
Kevésbé érzékeny csonthéjasokban:
a kajszibarackban pirosbimbós állapotig, szilvában, cseresznyében és meggyben virágzásig, valamint a betakarítást követően, az őszi időszakban célszerű elvégezni a kezelést. Az őszi lombhulláskori kezelések hozzájárulnak a növények egészséges átteleléséhez.
Szőlőben:
a kezelést megelőző jelleggel célszerű elkezdeni és a szőlő állapotát figyelembe véve érdemes megismételni, a növény jó kondíciójának fenntartása érdekében.
Zöldségfélékben:
a kezelést a növények általános kondícióját figyelembe véve 1-2 alkalommal lehet megismételni.
Burgonyában:
a kezelést az egészséges, jó kondíciójú állomány fenntartása érdekében, megelőző jelleggel, a növények állapotától függően maximum 7-10 naponként célszerű megismételni.
A termék alkalmazása esetén az utolsó lombkezelés és a szüret között legalább 10 nap, de csonthéjasok és szőlő esetében pedig 20 nap teljen el.
Réz-szulfát felhasználásnak dózisai:
Almatermésűek:
10 kg/ha, amit 1000 l/ha vízzel kell kijuttatni.
Csonthéjasok:
10 kg/ha. A kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége: 1000 l/ha
Szőlő:
10-15 kg/ha. 1000 l/ha víz.
Zöldségfélék:
2,5-5 kg/ha. A kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége 500 l/ha
Burgonya:
0,5-2%. Szükséges vízmennyiség: 300-500 l/ha.
A készítmény valamennyi kultúrában bordói lé formájában használható fel. A bordói lé készítésének módja: az elkészített rézszulfát oldathoz állandó keverés mellett kell a vízzel higított meszet (mésztej) hozzákeverni. 1 kg rézszulfáthoz 0,5-0,6 kg oltatlan vagy 1,5-1,8 kg szalonnás mész szükséges.
Réz-szulfát felhasználása házikertben:
0,5-1,5 %-os töménységben alkalmazható.
Kiszerelés:
12 gram, 1 kg, 25 kg