Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
6.290 Ft (4.953 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Megafol aminosav növénykondícionáló 1 liter

Ár:
6.290 Ft (4.953 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
  • bizonyítottan csökkenti a fagy káros hatásait
  • növeli a pollen életképességét és csírázását
  • fokozza a fotoszintézist
  • csökkenti a stresszhatások káros következményeit
  • növeli a virágzás utáni sejtosztódást, azaz a termésméretet

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Megafol aminosav növénykondícionáló 1 liter

A Megafolban vitaminok, aminosavak, fehérjék, betainok és növekedési faktorok egész sora található meg. Rendszeres használata fokozza a kiegyenlített vegetatív növekedést és a termőképességet. Stresszhatás esetén (pl. fagy, gyökérfulladás, gyomirtás, jégverés) alkalmazva, a benne lévő betainok és aminosavak szinergista hatásának köszönhetően a növény gyorsan és látványosan kiheveri a stresszhatás káros következményeit, és ismét fejlődésnek indul. Alkalmazásával fokozható a lombtrágyák hasznosulása is.

Főbb jellemzői:

  • környezeti stresszhatás esetén is segíti a növényi fejlődést
  • támogatja a növényi fejlődést és fokozza egyéb készítmények hasznosulását

Megafol dózisa: 

3 dl/100 liter víz

Megafol az univerzális növénykondícionáló lombtrágya!

Megafollal, tavaszi fagykárok mérséklésére:

A virágzás és a terméskötődés a növénytermesztés legfontosabb és egyben legérzékenyebb fenológiai fázisa. Ebben az időszakban egyre gyakoribb terméscsökkentő és nagy gazdasági kárt okozó tényező a fagy. Káros hatásainak mérséklése nehéz, erősebb fagyoknál pedig sok esetben komoly műszaki beruházást is igényel. A kisebb fagyhatások (-2 – -3°C) csökkentése mindenki által elérhető módon, kis anyagi ráfordítással is hatékonyan megoldható. A Megafol a Valagro által kifejlesztett stresszcsökkentő biostimulátor, amely a hideghatás előtt és után kijuttatva növeli a növény természetes hidegtűrő képességét.

Tavaszi fagykárok mérséklése a gyümölcsösökben:

Megelőzés: a megfelelő védelem érdekében juttassunk ki Megafol-t a várható fagyhatás előtt 24-48 órával, 3 l/ha dózissal.

A fagy okozta sebek, sérülések gyógyulásának elősegítése: a Megafol fokozza a gyógyulásért felelős egyes gének aktivitását. Emellett segíti a károsodott bibe és pollen energiaellátását is. Ezeknek köszönhetően jobb kötődést és több megmaradó termést biztosít. A Megafol-t a hideghatás után 12-24 órán belül 2-3 alkalommal, 2,5-3 l/ha dózissal juttassuk ki.

Tavaszi fagykárok mérséklése a zöldségnövényeknél:

Kora tavasszal, kisebb lombkárosodások esetén még lehet esély a növény regenerációjára . Előre jelzett fagy esetén – a gyümölcsösökhöz hasonlóan – 1-2 nappal a várható fagy előtt megelőző jelleggel permetezzük ki a Megafol-t 3 l/ha dózissal! A hideghatás után pedig a károk (roncsolódások) csökkentésére ismételjük meg a kezelést 2-3 alkalommal. Tovább erősíthetjük a folyamatot Kendal (1,5 l/ha) és Plantafol 20-20-20 (2-3 kg/ha) kiegészítéssel. A gyökértömeg növelése és a növény újraindítása érdekében Radifarm (5 l/ha) és nitrogéntúlsúlyos (Master 20.5.10+2) vagy kiegyenlített (Master 20-20-20) öntöző műtrágya (25 kg/ha) kombinációjával segíthetjük elő a lendületes növekedést és a gyors regenerálódást.

A kora őszi hidegekre is érzékenyen reagál a növény, akár már 0°C-on is komoly károsodást szenvedhet. Megafol-lal azonban növényfajtól függően hatékonyan védekezhetünk -1 – -2°C-ig.

Hőstressz, aszály, UV-stressz kezelése Megafollal:

Magas hőmérséklet, légköri aszály esetén a növény első reakciója, hogy bezárja a gázcserenyílásait, megakadályozva ezzel a szövetekben lévő víz elpárologtatását. Zárt sztómaállásnál azonban korlátozódik a gyökér víz- és tápanyagfelvétele. A Megafol segíti a növényt a hatékony sztóma-szabályozásban, s ennek eredményeként megindul a gyökéren keresztüli tápanyag- és vízfelvétel.

A növény így gyorsabban és enyhébb károsodással képes átvészelni a fennálló stresszhatást a következő csapadékig, öntözésig. Erőteljesebb hőstressz hatására a növény az őt felépítő aminosavak lebomlását ún . hőstressz-fehérjék képzésével próbálja megakadályozni. Ezek a „védőmolekulák” csökkentik a fehérjék lebomlását még extrém hőmérsékleti viszonyok között is. Megafol hatására ez a természetesen lezajló folyamat intenzívebben játszódik le. Magas UV-B sugárzás esetén a növény flavonoid és fenol vegyületek előállításával védekezik az ellen, hogy a káros sugarak a mélyebb szöveti részekbe jussanak. Az ezért a folyamatért felelős gének aktivitását 4-szeresére növelhetjük Megafol használatával. Az életfolyamatok felgyorsításával, a tápanyagforgalom javításával jelentős mennyiségű termést menthetünk meg.

Felhasználási javaslat:

2-3 l/ha.

Mechanikai sérülések gyógyítása Megafollal (szélverés, jégverés):

Bármilyen mechanikai sérülés esetén nagyon fontos, hogy a növényt minél hamarabb kimozdítsuk a stressz- helyzetből, felgyorsítsuk a regenerációs folyamatait és könnyen hasznosítható tápanyagokkal lássuk el.

Megafol hatására felgyorsulnak a növény anyagcsere folyamatai, helyreáll a fotoszintézis, és gyorsan regenerálódik. A mechanikai sérülést elszenvedett növényben a sebek gyógyítása, a szövetek regenerációja érdekében különböző kémiai anyagok (jazmonsav, nitrogén-oxid) felhalmozódása indul meg. Megafol hatására az ezért a folyamatért felelős gén aktivitása 62-szer nagyobb, s minél hamarabb felépül a kultúrnövény az őt ért mechanikai sérülésből, annál inkább a növekedésre és a termésképzésre tudja fordítani az energiáit a regeneráció helyett. A Megafol ugyanakkor könnyen hasznosítható tápanyagként is szolgál, minél gyorsabban átsegítve ezzel a növényt a kritikus, energiahiányos időszakon.

Felhasználási javaslat: 

2-3 l/ha (a kár mértékétől függően).

Korai terméshullás:

Az idő előtti terméselválás (hullás) a fejlődő termés hormonális egyensúlyának felborulásával magyarázható. A termés növekedését serkentő hormonok (auxinok, citokininek, gibberellinek) és az abszcizinsav (növekedést gátló hormon) közötti egyensúly megbomlik. Az abszcizinsav-szint emelkedésével a terméshullás mértéke jelentősen fokozódik. Ez mindig valamilyen környezeti stresszhatás eredménye: korai-késői fagy, aszály, belvíz, növényvédő szer okozta károsodás által kiváltott reakció. A korai terméshullás, terméselrúgás gyakori oka tápanyaghiányból is adódhat. Virágzás után kijuttatott magas hormontartalmú anyagokkal, hormon prekurzorokkal, mint például az MC Cream vagy a Megafol csökkenthető a hullás mértéke!

Gyomirtó okozta stressz kezelése Megafollal:

Az esetek többségében a herbicidek károsító hatása nem okozza a növények teljes pusztulását, de a fejlődésüket lelassítja, termőképességüket csökkentheti. A bekövetkezett stressz eredményeként a növények a stresszhatás mérséklésére fordítják az energiáikat, nem pedig a további fejlődésükre. A herbicidek esetleges negatív hatására a növényben bizonyos gének aktiválódnak, amelyek elindítanak egy rendkívül energiaigényes regenerációs folyamatot. A Megafol, egyedi öszszetételének köszönhetően felgyorsítja a regenerációt, ezáltal nagymértékben lerövidíti a gyomirtó szer okozta kedvezőtlen állapotot. A Valagro világon egyedülálló GénChip technológiájának köszönhetően mérhető az energetikai folyamatok aktiválásáért felelős gén működése. Tudományosan bizonyított, hogy bizonyos gének aktivitása a Megafol-lal kezelt növényben akár 10-szer nagyobb, mint a kezeletlen kontrollban. Ez a termesztésben azt jelenti, hogy a növények gyorsabban regenerálódnak, a stresszhatást hamarabb kiheverik. Visszaáll a megfelelő fotoszintetikus aktivitás, felgyorsul az asszimiláták beépülése, ezáltal jelentősen csökken a stresszhatás miatt bekövetkezett kár mértéke.

Felhasználási javaslat:

Gyomirtással egy menetben: Megafol 1-2 l/ha

Gyomirtás után: Megafol 3 l/ha

Kiszerelés:

1 liter, 10 liter, 1000 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!