Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
76.990 Ft (60.622 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

MC Cream algatartalmú termésnövelő 10 liter

Ár:
76.990 Ft (60.622 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
 • növeli a termés méretét, fokozza a sejtosztódási folyamatokat
 • segíti a vegetatív növekedést

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

MC Cream algatartalmú termésnövelő 10 liter

Olyan 100%-os barnaalga-eredetű krém állagú készítmény, amely a poliamin (terméskötődésért felelős vegyület) szintézis fokozásával, valamint magas, természetes eredetű auxin-, citokinin- és gibberellin-, illetve extra mangán- és cinktartalmának köszönhetően komplexen segíti a termékenyülés, termésnövekedés és a termés alaki viszonyainak (alma, körte, paprika) javítását.

Mc Cream főbb jellemzői:

 • növeli a termés méretét, fokozza a sejtosztódási folyamatokat
 • segíti a vegetatív növekedést

Az MC Cream-ben található természetes fitoaktív hatóanyagok:

 • Alginsav: a barna algák 20-30%-át alkotja. Segíti a növények növekedését, a stresszhatások csökkentését.
 • Betain: auxinszerű hatásával segíti a sejtosztódást, a levél-, a bimbó- és a termésméret növelését. Fokozza a fotoszintetikus aktivitást. A termékben lévő mangán szintén katalizálja ezt a folyamatot. Csökkenti a biotikus és az abiotikus stresszhatások káros következményeit.
 • Mannit: az ozmotikus folyamatok fenntartásával (sejtturgor) csökkenti a szárazság okozta tüneteket. Megköti a szabad gyököket (antioxidáns hatású) és stabilizálja a molekulák térbeli szerkezetét .
 • Laminarin, 1-3 B-glükán: abiotikus stressz esetén aktiválja a növény védelmi rendszerét.
 • Auxin: hatással van a szár növekedésére, a járulékos rügyek és gyökerek képződésére, az oldalrügyek kihajtására, a levelek és a termés öregedésére, valamint a kambiumsejtek aktivitására. Ennek eredményeként javul a tápanyagellátás, a terméskötődés, a termésméret és a színeződés. A jobb vízszállítás csökkenti az aszály-érzékenységet . Nő a fotoszintetikus aktivitás, s ez fokozza a cukorképződést is.
 • Citokinin: serkenti a sejtosztódást. Szerepe van a fehérjék, a nukleinsavak, a lipidek és a keményítő bioszintézisében. Enzimatikus aktivátor, mérsékli az oxigén-felhasználást és a klorofill lebomlását.
 • Gibberellin: elősegíti a levél- és termésnövekedést . Fejlődő magvakban, hajtáscsúcsokban, levélkezdeményekben, gyökerekben, termésekben magasabb koncentrációban van jelen.

Benefit PZ+MC Cream: a tökéletes szinergia

A Benefit PZ a sejtosztódásra, míg az MC Cream a sejtnövekedésre hat. Ennek a két Valagro készítménynek az aktív összetevői tökéletesen kiegészítik egymást és felerősítik egymás hatását. A megemelkedett sejtszám növekedését, nyúlását rendkívül hatékonyan segítik az MC Cream speciális, barna algából kinyert hatóanyagai. A termésnövekedés legérzékenyebb szakasza a kezdeti fejlődés, amikor fontos az egyenletes tápanyag- és vízellátás, valamint a stresszmentesség. Az MC Cream-ben található betainok és aminosavak segítik a sejtekben a víz visszatartását és fenntartják a fotoszintézist.

Korai terméshullás:

Az idő előtti terméselválás (hullás) a fejlődő termés hormonális egyensúlyának felborulásával magyarázható. A termés növekedését serkentő hormonok (auxinok, citokininek, gibberellinek) és az abszcizinsav (növekedést gátló hormon) közötti egyensúly megbomlik. Az abszcizinsav-szint emelkedésével a terméshullás mértéke jelentősen fokozódik. Ez mindig valamilyen környezeti stresszhatás eredménye: korai-késői fagy, aszály, belvíz, növényvédő szer okozta károsodás által kiváltott reakció. A korai terméshullás, terméselrúgás gyakori oka tápanyaghiányból is adódhat. Virágzás után kijuttatott magas hormontartalmú anyagokkal, hormon prekurzorokkal, mint például az MC Cream vagy a Megafol csökkenthető a hullás mértéke!

Megtermékenyülés segítése:

Az MC Cream a benne található természetes, növényi eredetű hormonok ideális arányainak köszönhetően segíti a megtermékenyülést is.

Mc Cream felhasználási javaslata, dózisa, adagolása:

 • Vegetatív növekedés idején: 2 l/ha
 • Virágzás és termékenyülés idején: 2 l/ha

Kiszerelés:

1 liter, 10 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!