Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
91.990 Ft (72.433 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-04-16

M-Guard 20 kg

Ár:
91.990 Ft (72.433 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-04-16
Átlagos értékelés: Nem értékelt
  • Professzionális és kiskerti termesztésben is sikerrel alkalmazható és a vegyszermentes termesztésben kiváló eszköz.
  • Számos megfigyelés bizonyítja az M-Guard élettani hatását, illetve kezeletlen és klasszikus növényvédőszer-kontroll melletti kiváló növényvédelmi hatását.
  • Az M-Guard-dal kezelt növények lombja erős, vitális, ellenáll a gombafertőzésnek.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

M-Guard 20 kg

M-Guard – A növények vegyszermentes testőre

Egyre kevesebb a klasszikusnak mondható gombaölő készítmény, és egyre magasabbak az elvárások a vegyszermentesség és a jó minőségű, piacos termék iránt. Az organikus és a konvencionális termesztésben is egyre jobban terjednek azok az anyagok, amelyek klasszikus növényvédőszer-hatóanyagok nélkül, mégis jó hatékonysággal alkalmazhatók vegyszermentes termék előállítására vagy akár a hagyományos gombaölők hatásának javítására, dózisának csökkentésére.

A nátrium- és kálium-hidrogén-karbonátok úgynevezett savas karbonátok. Ezek a vegyületek komoly szerepet játszanak a fotoszintézis során lezajló pH-szabályozásban, illetve nagyban hozzájárulnak a világtengerek légköri szén-dioxid-megkötő képességéhez. Az organikus gazdálkodásból jól ismert sütőpor (a nátrium-hidrogén-karbonát) egy bevált és gyakran alkalmazott bikarbonát gombaölő szer a biológiai védekezésben. Hasonló hatással bír a kálium-hidrogén-karbonát is, ami egyes biológiai növényvédő szerek hatóanyaga. Ezeket az anyagokat savas karbonátoknak hívjuk. Erős pH-növelő hatásuk van, és enyhe savakkal keveredve erős szén-dioxid-felszabadulás mellett bomlanak. A karbonát hatóanyagokkal folytatott kutatások kimutatták, hogy ezek az anyagok gátolják a gombaspórák növekedését, és teljes felületfedettség esetén elpusztítják azokat. A leggyakrabban alkalmazott nátrium- és kálium-hidrogén-karbonát szerves gombaölő szerek, amelyeket leginkább a gombás betegségek megelőzésére használnak, mint például az alternária, az alma varasodás, a botritisz, a peronoszpóra, a lisztharmat, a fitoftóra és a szeptoriás levélfoltosság, illetve a rozsdabetegségek. De sajnos a sütőpor bomlása során jelentős mennyiségű nátrium szabadul fel, ami a levél felületén és a talajba mosódva sem kívánatos anyag. A savas karbonátok olajokkal nemkívánatos módon reagálhatnak, akkumulálódhatnak a leveleken, így fitotoxicitást okozhatnak.

KULTÚRA KÓROKOZÓ
Almatermésűek lisztharmat, varasodás
Csonthéjasok antraknózis, rozsdák, levélfodrosodás
Szőlő lisztharmat, peronoszpóra
Szamóca szürkepenész
Málna szürkepenész, rozsdák
Zöldségfélék lisztharmat, peronoszpóra, szürkepenész, sztemfilium, alternária, fitoftóra
Kalászos gabonák rozsdák, szeptória

1. táblázat: A bikarbonátokra érzékeny betegségek különböző kultúrákban

Az M-Guard a Malagrow legújabb kálium-karbonát tartalmú, gombás fertőzések kialakulását csökkentő készítménye, amely jelentős kálium- és foszfortartalmánál fogva kiváló lombtrágyaként is funkcionál. A készítmény jelentős pH-emelő hatással bír, így a levél felületén egy olyan, a gombák számára élhetetlen környezetet képez, amely a micéliumok fejlődését és a szaporítószervek képzését gátolja. A készítmény kontakt hatású, így elsősorban a felületen élősködő, ektoparazita szervezetek élettevékenységét gátolja, mint a varasodás, lisztharmat, antraknózis, peronoszpóra vagy a szeptória. A kálium-karbonát erősen bázikus, vízmegkötő, szárító hatású anyag. Ezt a két tulajdonságát használhatjuk ki a növények felületének kezelésre. Az M-Guard-dal jól bevont felület erősen lúgos kémhatása és erősen hidrofil tulajdonságai miatt megakadályozza a felületre kerülő mikrobák megtelepedését, illetve a felületen már meglévő gombafonalakat, szaporítószerveket kiszárítja, elpusztítja.

Az M-Guard kivétel nélkül élelmiszeralapanyag-minőségű összetevőket tartalmaz. Az M-Guard nem tartalmaz foszfitokat vagy savas karbonátokat, hidrogénkarbonátokat, bár hatása nagyon hasonló azokhoz. A bikarbonátoktól eltérően a kálium-karbonát olajokkal keveredve nem akkumulálódik, nem okoz fitotoxicitást, a legtöbb olajos készítménnyel is biztonságosan keverhető. Egyéb gombaölő készítményekkel való keverhetősége javítja a növényvédő szer hatékonyságát a hozzáadott mikrobagátló hatásból adódóan, és lehetőséget nyújt a készítmények megelőző és kuratív hatásainak kombinálására.

Hatóanyag Hatásmechanizmus Mellékhatás Előny
Nátrium-hidrogénkarbonát Erős pH-növelés, micéliumnövekedést megállítja, kiszárítja, elpusztítja Nátrium felhalmozás, EC, szik hatás. Olajokkal akkumulálódhat és fitotoxicitást okoz.  
Kálium-hidrogénkarbonát Erős pH-növelés, micéliumnövekedést megállítja, kiszárítja, elpusztítja Olajokkal akkumulálódhat és fitotoxicitást okoz.  
Kálium-karbonát Erős pH-növelés, micéliumnövekedést megállítja, kiszárítja, elpusztítja Nem ismert Kiváló felületaktív tulajdonság. Perzselésre kevésbé hajlamos.

2. táblázat: A karbonát hatóanyagok tulajdonságai

A kálium-karbonát a levél felületén szén-dioxid-felszabadulás során bomlik, és felvehető monomakroelem-forrást biztosít a növény szöveteinek.

Az M-Guard makroelem-szolgáltató képessége kimagasló, 21% elemi foszfort és 44% káliumot tartalmaz. A hamuzsírnak is nevezett kálium-karbonát felületaktív tulajdonságánál fogva kiválóan terül, és a belőle felépített vékony felületi réteg biztosítja mind a mikrobasztatikus felületi tulajdonságokat, mind pedig a makroelemek kiváló és homogén felvehetőségét. A két hatóanyagon felül egy filmrétegképző adalékot tartalmaz, ami tovább növeli a készítmény felületfedő képességét, ezáltal mikrobasztatikus hatását és tápanyag-szolgáltató képességét.

Az alkalikus karbonát mellett az M-Guard egy foszfátsót tartalmaz, ami kiváló foszfor levéltrágyaként funkcionál, mellette a só fizikai/kémiai tulajdonságaiból adódóan erős szárító hatással rendelkezik. A felületen található mikroba képletek szöveteitől elvonja a vizet, ezáltal pusztítva el őket.

A felületi tápanyag-korrekció és az alkalikus réteg hatása gyorsan látható eredményt mutat a növény lombján. Erős, ellenállóbb szövetű, élénkebb levélzet mutatja a növény ellenálló képességének növekedését és kiegyensúlyozott tápláltságát. Az M-Guard-dal kezelt lombon jelentősen csökken a felületi kórokozók képleteinek mennyisége és természetesen az általuk okozott tünetek erőssége is. Az M-Guard hatására nem csak a növény egészségi állapota, hanem termésmennyisége, minősége is javul.

Kultúra A kezelések maximális száma Két kezelés közt eltelt maximális időtartam (nap) Dózis (kg/ha)

Permetlé (l/ha)

A kezelés ideje
(fenológiai állapot szerint)
almatermésűek 8 7 4,5-6,0 kg/ha

600-1000 l/ha

gyümölcskötődéstől 90%- os gyümölcsméret eléréséig
csonthéjasok 4 6 4,5-5,0 kg/ha

600-1000 l/ha

a fajtára jellemző színeződés kialakulásáig
szőlő 8 7 4,5-5,0 kg/ha

400-1000 l/ha

a 3. levél kiterülésétől az érés kezdetéig
zöldségfélék
(szabadföldi és hajtatott)
 8  7 4,5-5,0 kg/ha

500-1000 l/ha

 3 leveles állapottól a teljes érésig

3. táblázat: Az M-Guard felhasználási javaslata

A kálium-karbonát a levél felületén szén-dioxid felszabadulás során bomlik, és felvehető monomakroelem-forrást biztosít a növény szöveteinek.

Házi kerti dózisa:

45–50 g/ 10 l víz/ 100 m2

Az M-Guard kettős hatásánál fogva kiváló megoldást nyújt a makrotápelem-ellátásban és a növények megelőző védelmében.

Növényvédelmi besorolása: 

növényvédő szernek nem minősülő növényvédelmi hatású termék.

Forgalmazási kategóriája: 

III.

Professzionális és kiskerti termesztésben is sikerrel alkalmazható és a vegyszermentes termesztésben kiváló eszköz. Számos megfigyelés bizonyítja az M-Guard élettani hatását, illetve kezeletlen és klasszikus növényvédőszer-kontroll melletti kiváló növényvédelmi hatását. Az M-Guard-dal kezelt növények lombja erős, vitális, ellenáll a gombafertőzésnek.

Kiszerelés:

1 kg, 5 kg, 10 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!