Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
8.290 Ft (6.528 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Kendal 1 liter

Ár:
8.290 Ft (6.528 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
  • megőrzi a növény ellenálló képességét kedvezőtlen feltételek esetén is
  • fokozza a mennyiséget és a minőséget egyaránt

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Kendal 1 liter

A Kendal fokozza a növény ellenálló képességét kedvezőtlen fejlődési feltételek esetén is. A készítményben megtalálható, egyedülálló GEA249 hatóanyag-komplex stresszhelyzet esetén gyorsítja a növényi sejteken belül végbemenő antioxidáns-termelő folyamatokat, s így fokozott mértékben támogatja a növény védelmi rendszerét.

A Valagro által kifejlesztett Kendal termékcsalád természetes módon aktiválja a növények külső és belső védekező rendszerét, növeli a termés menynyiségét és minőségét. Kendal hatására fokozódik a belső védelem és hatékonyabbá válhat a vegyszeres védekezés is. A készítmény működésének alapja, hogy növeli és gyorsítja a növények aktív védelmi rendszerét, valamint vastagítja a bőrszövetet és erősíti a lombozatot.

Milyen összetevőket tartalmaz a Kendal?

Glutation

A glutation (glutaminsav, cisztein, glicin) egy erős antioxidáns, mely közvetlenül részt vesz a kórokozók által termelt toxinok megkötésében és eltávolításában. Mivel kémiailag erősen reaktív, ezért fontos biokémiai folyatok szabályozásában játszik szerepet a növényi szervezetekben. Kulcsfontosságú komponens azáltal, hogy a méreganyagokat a sejtplazmából a sejtek ”szeméttárolójába”, a vakuolumba juttatja.

Oligoszacharidok

Az oligoszacharidok fontos jelzőmolekulák, melyek a növényi sejtek receptoraihoz kapcsolódva aktiválják a védekezésért felelős géneket, s ezáltal elindítják a védőanyagok termelődését (pl. hidrogén-peroxid, jázmonsav, etilén, fitoalexinek).

Szaponinok

A szaponinok is erős védekezési aktivitású molekulák, melyek képesek felismerni a kórokozókat, hozzájuk kapcsolódnak, majd inaktiválják őket.

Mi is a Kendal hatásmechanizmusának légyege?

A Kendal rendkívül komplex összetétele a növényekben olyan anyagok képződését indítja el, amelyek felelősek a védekező képesség fokozásáért. Ez a folyamat az ún. indukált rezisztencia, a növények természetes immun-aktiválása. A Kendal-lal kezelt növényekben beindul a kallusz, a PAL (fenilalanin-ammónium-liáz), a LOX (lizil-oxidáz), a szalicilsav, a jázmonsav, az etilén és a hidrogén-peroxid (H2 O2) képződése.

Főbb jellemzői:

  • megőrzi a növény ellenálló képességét kedvezőtlen feltételek esetén is
  • fokozza a mennyiséget és a minőséget egyaránt

Kiszerelés:

1 liter, 5 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!