Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Cuproxat FW 1 liter

Ár:
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

Csak személyes átvétel!

  • Hatóanyag: 350 g/l tribázikus réz-szulfát
  • Formuláció: vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)
  • Hatáskifejtés: kontakt hatású baktérium- és gombaölő szer (lisztharmat gombák kivételével), mely rendkívül kíméletes a rézérzékeny kultúrnövényekkel
  • Forgalmi kategória: III.
  • Kiszerelés: 5 L, 20 L
  • Felhasználható: almatermésűekben, csonthéjasokban, szőlő, paprika, paradicsom, görögdinnye, sárgadinnye, uborka, cukkini, zöldbab, zöldborsó, vöröshagyma, burgonya, cukorrépa kultúrákban, házikertben is baktériumos és gombás eredetű betegségek (kiv. liszthamatfélék) elleni preventív védekezésre, illetve lemosó permetezésre.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Cuproxat Fw 1 liter

Almatermésűekben varasodás ellen rügypattanástól zöldbimbós állapotig az erős aszkospóra szóródáskor, megelőző jelleggel. A magasabb dózis az érzékenyebb fajtakörben szükséges. A nyári időszakban a késői fertőzések megelőzésére az alma viaszosodása és a hajtásnövekedés lezárulása után (kb. július eleje, közepe) a színeződésig. A perzselésre fogékonyabb fajtákban (pl. Golden Delicious) esetleg más kontakt hatóanyaggal kombináltan használjuk. A készítményt almatermésű kultúrákban tűzelhalásos betegség ellen lemosó permetezéssel rügyfakadástól a zöldbimbós állapot végéig javasolt kijuttatni. A kezeléseket a tavaszi időszakban 2-3 alkalommal, 7-10 naponkénti gyakorisággal, nagy lé-mennyiséggel történő kijuttatással célszerű megismételni. A vegetáció második felében a termés viaszosodásától kezdődően a baktérium elleni védekezések folytathatók, a rézérzékenység illetve a perzselődési veszély figyelembe vételével. 
Szőlőben a készítményt virágzás előtt 35-40 ml/ 10 liter víz mennyiségben, virágzás után 40-45 ml/ 10 liter víz dózisban kell kijuttatni. A magasabb dózis a peronoszpórára érzékenyebb fajtákban és erős fertőzési veszély esetén indokolt. 
Zöldségfélékben: burgonyában, paprikában, paradicsomban, görögdinnyében, sárgadinnyében, uborkában, cukkíniben, zöldbabban, zöldborsóban, vöröshagymában baktériumos és gombás betegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva preventíven szükséges elkezdeni és 7-10 naponként megismételni. Erős fertőzési nyomásnál a magasabb dózis alkalmazása javasolt. Burgonyában a kezeléseket fitoftórás betegség ellen preventív módon, a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni. Hagymánál és borsónál a permetlé jó tapadásához nedvesítőszer hozzáadása javasolt. 
Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás, monília és ágelhalások ellen folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint célszerű védekezni. A moníliás virágfertőzéssel szemben a fehérbimbós állapotban és a virágzás kezdetén végzett kezelések az eredményesek. 
Őszibarackban ágelhalás, tafrinás levélfodrosodás és levéllyukacsosodás ellen, kajsziban apiognomónia, ágelhalások és levéllyukacsosodás ellen a kezeléseket a rügypattanástól a pirosbimbós stádiumig 40-50 ml/10 liter víz l/ha dózisban, 7-10 naponként javasolt végrehajtani a fertőzési veszélyhelyzettől függően. Őszibarackban a készítmény sziromhullás utáni alkalmazása 20-25 ml/ 10 liter víz dózisban lehetséges. A baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen lombhullástól további kezelések szükségesek. Sziromhullás utáni felhasználása esetén egyes fajtákon, vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek. 
Kajsziban a pirosbimbós stádium után, az esetleges rézérzékenység miatt a további felhasználás tilos!

Cuproxat Fw felhasználása, dózisa:

Kultúra Károsító Dózis
burgonya burgonyavész, alternária 40–50 ml/10 l víz
almatermésűek varasodás, tűzelhalás 40–50 ml/10 l víz
szőlő peronoszpóra 35–45 ml/10 l víz
csonthéjasok gombabetegségek 40–50 ml/10 l víz
    Figyelem! Rézérzékeny fenológiai fázisban: 0,2–0,25%  
paprika, uborka, gombás és baktériumos 40–50 ml/10 l víz
paradicsom betegségek  
zöldbab, hagyma, gombás és baktériumos 40–50 ml/10 l víz
zöldborsó, kabakosok betegségek  
őszibarack levélfodrosodás 0,2–0,25%

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek