Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
10.730 Ft (8.449 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Boroil narancsolaj 1 liter

Ár:
10.730 Ft (8.449 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

Illóolajok, narancsterpének és bór. Lombtrágyaként, adjuvánsként és kártevő, kórokozó gyérítőként is használható.

Biotermesztésben elsődlegesen a gyenge kitinpáncélú szívókártevők ellen használjuk minden kultúrában. Másodlagosan olyan felületi gombás fertőzések ellen, mint a lisztharmatok. Konvencionális termesztésben főként lombtrágyaként használják, de ott is gyéríti ezeket a kórokozókat és kártevőket. Ebben az esetben a természetes olajok adjuvánsként működnek.

 

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Boroil narancsolaj 1 liter

Különleges narancsterpénes készítmény

Három nagy előnye van más olajos készítményekkel szemben.

Az egyik, hogy illóolajként viselkedik, így erős vízlevonó/szárító hatása van, amellyel nem csak befojtja a szívókártevőket és a felületi gomba kórokozókat, hanem ki is szárítja azokat, beleértve a petéket és a konídiumokat is.

Másik fontos tényező, hogy illóolajként elpárolog a kezelt felületről, így miután elvégezte „feladatát”, nem tömíti el a továbbiakban a növény légcserenyílásait. Más olajok hosszan gátolják a növények légcseréjét, azon keresztül pedig a fotoszintézist, ami gyengíti a növényt és annak immunrendszerét.

Harmadik előnyös tulajdonsága a citrusolajoknak és narancsterpéneknek, hogy a nagyfokú párolgás, illékonyság miatt teljesen átjárják a fásszárúak kérgét és egészen a farészig nedvesítik. Így a kéreg mélyebb régióiban is képesek elpusztítani az eltelelt szívókártevőket és gombaspórákat. Ez az oka, nagyfokú hatékonyságnak bio lemosó permetszerként.

Konvencionális termesztésben más hozzákevert kontakt növényvédőszereket is bejuttat a kéregbe lemosó permetezéskor.

Optimalizálja a növények bór tápanyagellátását, növeli a termés minőségét és mennyiségét.

Vízoldható bór bóretanolammin formájába található a levéltrágyában így gyorsan szívódik fel a növényi szövetekbe. Természetes zsírsavakat és terpéneket is tartalmaz, ami biztosítja a tapadást és egyenletes borítottságot a növények levélzetének felületén. A bór elengedhetetlen a növények cukor transzportjához és különösen a termésképzéshez

Hatóanyaga:

Természetes zsírsavak és terpének, Bórsav, Etanolammin.

Biotermesztésben lemosó permetezésekhez használjuk nagy töménységben (vegetáción kívül), levéltetvek és lisztharmat gyérítésére vegetációban.

Mire hat:

Bór tartalmú lombtrágya, adjuváns, kis szívókártevők gyérítésére, lisztharmat befojtására.

Hogyan fejti ki hatását:

Olajként befedi a gyenge kitinpáncélú, kisebb rovarokat (jellemzően levéltetveket) és a lisztharmat gombák légzőnyílásait.

Dozírozás:

20-70 ml/10 liter víz, kultúrától és kezelési céltól függően.

Milyen kertészeti kultúrákban alkalmazható:

Bór pótlásnak levéltrágyaként minden bórigényes kultúrában alkalmazható a virágzás időszakán kívül. Kivételt jelentenek a viaszos levelű dísznövények, kiemelten a tűlevelűek. A nagyobb és erős kitinpáncélú, vagy fedett (pl. pajzs, vagy szőrök) rovarok esetében nincs komoly gyérítő hatása, ezért az olyan hasznos rovarokat, mint a katicák és a méhek, nem károsítja. Esetükben kontakt szerként viselkedik.

Biotermesztésben gombabetegségek ellen főként a lisztharmatra érzékeny növények esetében érdemes használni. Ezek kiemelten az almák, a szőlők, az uborka- és tökfélék.

Mikor és hányszor alkalmazható:

A citrusolajok és narancsterpének szárító hatása a növényeken is jelentkezhet perzselés formájában, ezért a legérzékenyebb növényi szöveteket, a virágokat ne permetezzük vele, így csak virágzási időszakon kívül használjuk! Ugyancsak perzselés veszélye miatt nagy hőségben, nappali időszakban ne használjuk! Lemosó permetként, vegetáción kívül (lombhullástól rügypattanásig) fagymentes időben bármikor, bármilyen gyakorisággal használható, de egy őszi és/vagy egy tél végi lemosó permetezés elegendő.

Száradási ideje nagyon rövid, ezért nappali használatát az éjszakai fagy nem befolyásolja.

Levéltetvek ellen azok megjelenésekor azonnal használjuk (ha nem virágzik a növény!), majd 5-10 naponta ismételjük a levéltetvek teljes eltűnéséig. Lisztharmat esetében megelőzésként is használható. Ilyenkor a fertőzésre hajlamosító időjárási tényezők esetén a lisztharmatra fogékony növényeket permetezzük le (kivéve, ha virágoznak!)

Levéltrágyaként virágzás előtt és közvetlenül a termés megjelenése után alkalmazzuk.

Mire kell figyelni a kijuttatásnál:

Mindig reggeli, vagy esti órákban permetezzük. 0-30 celsius fok a termék használatának hőmérsékleti határa. Vegyük figyelembe a lehetséges perzselő hatást, az előző pontok szerint!

Bármilyen permetezővel kijuttatható. Amennyiben biológiai növényvédelmi céllal használjuk, akkor törekedjünk a minél jobb lefedettségre, mert ebben az aspektusban kontakt szer és csak azt a kártevőt/kórokozót fojtja be és szárítja ki, amelyet teljesen befed. Embernél nagy mennyiségben szembe, vagy bőrre jutva irritációt okozhat a narancsolaj, ezért aki érzékeny rá, az permetezéskor zárt ruhát és szemüveget viseljen. Minőségét általában a lejárati idő után is megtarthatja, amennyiben hűvös, sötét helyen tárolják, ellenkező esetben megavasodhat.

Mivel nem lehet keverni:

Adjuvánsként is használható, ezért sok mindennel keverhető, de perzselő képességére mindenképpen figyelemmel kell lenni.

Réz és kéntartalmú anyagokkal kizárólag lemosó permetezés esetén, vegetáción kívül szabad keverni.

Keverés esetén az élő, biológiai készítmények hatékonyságát negatívan befolyásolja. Más olajtartalmú szerekkel perzselés veszélye miatt ne keverjük!

Kiszerelés:

0,5 liter, 1 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-6 nap
11.890 Ft (9.362 Ft + ÁFA)
Raktáron
12.890 Ft (10.150 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-6 nap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
7.490 Ft (5.898 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-6 nap
7.390 Ft (5.819 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető
6.790 Ft (5.346 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)