Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
28.575 Ft (22.500 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

AgriN 1 kg mikrobiológiai készítmény

Ár:
28.575 Ft (22.500 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron, 1-10 nap
  • Az AgriN egy bacillus licheniformis nitrobacter tartalmú mikrobiológiai termék.
  • Mulcs- és komposztkezelőként gyorsítja a lebontást, a képződő tápanyag pedig segíti a növények fejlődését.
  • Intenzív nitrogén megkötő, cellulóz bontó baktérium amely gyorsan elhasználja a káros gombák táplálékát a talajban. Mulcs és komposztkezelő anyag.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

AgriN 1 kg

Az AgriN egy bacillus licheniformis nitrobacter tartalmú mikrobiológiai készítmény

Mulcs- és komposztkezelőként gyorsítja a lebontást, a képződő tápanyag pedig segíti a növények fejlődését. Szerves trágya nélkül is magas nitrogén tartalmú, értékes komposztot hoz létre és gyorsítja a humuszképződést. A forgatás nélküli talajművelés kiváló oltóanyaga.

Az AgriN-ban levő bacillus licheniformis törzs gyors szaporodásra képes. Ehhez az energiát elsősorban cellulózból nyeri, növényi maradványok bontásával. Ebből következik, hogy a kezelt növényi hulladék  rövid idő alatt átalakul, komposztálódik. Rendkívüli szaporodása közben hatalmas a nitrogén igénye, melyet mindig a legkönnyebben elérhető formában vesz fel. Ez lehet trágya, vagy akár légköri nitrogén, így a nitrogénkörforgás mindkét oldalán működik. Képes megkötni a légköri nitrogént és tápanyaggal ellátni a növényeket, ugyanakkor az ammóniát is hasznosítja, amivel a trágya ártalmatlanítását végzi, sőt, a kérődzők bendőjében is szabályozza a fermentációt. A természetes, egészséges, biokerti talajban megtalálható ez a baktérium. A szennyezések, helytelen agrotechnika és műtrágyázás miatt erodálódott, károsodott talajokban viszont nem.

Az AgriNban levő bacillus licheniformis élővé teszi a talajt és műtrágyák nélkül látja el nitrogénnel a növényeket. Működéséhez azonban mindig növényi cellulózra van szüksége! Gyorsabban bontja el a növényi hulladékokat, mint kompetitorai, például a szintén szárbontásból energiát nyerő kórokozók. A kórokozók életterének szűkítésével csökkenti a fertőzések terjedését és segíti a forgatás nélküli talajművelés megvalósítását.

10-20 g/10 liter víz, amely 100 m2 mulcs, vagy 10 m3 komposztalapanyag  kezelésére elegendő.

Valamennyi növénykultúrában alkalmazható, mulcsra kijuttatva, vagy szármaradványok (pl. zöldtrágya) bedolgozásával, illetve kész komposztként.

Normál mulcs esetén permetezővel érdemes kijuttatni, hogy nagyobb felületen induljon meg egyszerre a fermentáció.

Zöldtrágya, vagy tarló bedolgozásakor, azzal egy menetben permetezzük.

Komposztálásnál elegendő egyszer elvégezni a kezelést a prizma összerakásakor. Ilyenkor több rétegben locsolva adjuk hozzá a feloldott AgriN-t a növényi hulladékhoz. A folyamat jelentősen gyorsítható, ha az első kezeléskor kevés állati trágyát is kijuttatunk az AgriN mellett. A kijuttatott csíraszám emelésével javul a hatásfok. Túldozírozni nem lehet, hiszen természetes, hazai faj.

Az AgriN-ban levő bacillus licheniformis hőoptimuma 15-28 °C fok , szaporodásához szükség van cellulózra és vízre. A kezelést elegendő egyszer elvégezni adott szerves növényi hulladékon. A képződött, tápanyagokban dús komposzt bármikor, bármilyen mennyiségben kijuttatható. A kezelt mulcsot hagyjuk a talaj felszínén. Bármilyen permetezővel, vagy öntözővel kijuttatható.

Baktericid hatású növényvédő szerekkel és talajfertőtlenítőkkel együtt nem alkalmazható! A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. néhány órás (2-24) kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termék hatását. Az AgriN magas 1,6 x 10 9 (CFU/cm 3) csíraszáma és hazai származása miatt nem teljesen optimális kijuttatási körülmények között is viszonylag hatékony működésre képes. A megadott mennyiségek növelésével javul a hatásfok. A javasolt mennyiségek a működési minimumot jelzik, ahol még kimutatható a hatás. Mindig növényi maradványokra kell kijuttatni!

 

Kiszerelés:

100 gram, 1 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

28.575 Ft (22.500 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-10 nap
24.890 Ft (19.598 Ft + ÁFA)
Utolsó 4 db raktáron
32.990 Ft (25.976 Ft + ÁFA)
Raktáron
21.690 Ft (17.079 Ft + ÁFA)
Utolsó 4 darab raktáron
20.690 Ft (16.291 Ft + ÁFA)
Raktáron
42.690 Ft (33.614 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető