Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
78.590 Ft (61.882 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-04-16

Viva 20 liter

Ár:
78.590 Ft (61.882 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-04-16
Átlagos értékelés: Nem értékelt
 • pozitív hatással van a rizoszférára
 • aktivizálja a talajéletet
 • fokozza a gyökértevékenységet

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Viva 20 liter

 

A talajélet aktivátor

Hogyan működik és mire jó a Viva?

Olyan természetes hatású biostimulátor, amely fokozza a tápanyagfelvételt és serkenti a talajéletet, így használatával nagyobb termés és jobb minőség érhető el. Aktivizálja a talajflórát, fokozza a hasznos talajbaktériumok felszaporodását, ami segíti a szerves anyagok bomlását és a kijuttatott baktériumtrágyák biztosabb hasznosulását. Hatására megnő a talajban kötött tápanyagok feltáródása. A Viva használatának eredményeként aktívabb a gyökértevékenység alacsony talajhőmérséklet esetén is. Növeli a gyökerek hosszát, illetve sótűrését, poliszacharid tartalma pedig javítja a növény fagytűrő képességét.

 

Mit tartalmaz a Viva?

A Viva poliszacharidokat, fehérjéket, polipeptideket, aminosavakat, huminsavakat, hormon prekurzorokat és vitamin-komplexeket tartalmaz. A huminsavak és a poliszacharidok hatásmechanizmusának köszönhetően ez a készítmény elsősorban a rizoszférára van hatással, javítja a fejlődő gyökerek környezetét, serkenti a talajéletet, valamint fokozza a gyökérrendszer fejlődését is. Ezenkívül a Vivával kezelt növényekre fokozott kötődés, egységes érés és termésméret jellemző.

 

A talaj szerkezetének javítása:

A Viva-ban lévő biológiailag aktív összetevők hatással vannak a talaj szerkezetére. A huminsavak a talaj jellegzetes, nagy molekulájú, kolloid tulajdonságú anyagai. Működésük sokrétű, főleg az ionmegkötő (tápanyagmegkötő) képességük jelentős. Vízmegkötő képességük szintén nagy. Agronómiai szempontból a Ca-huminsav komplexek jelenléte a legkiemelkedőbb, hiszen ez biztosítja az aprómorzsás talajszerkezetet.

 

Gyökéraktivitás fokozása:

A gyökér növekedéséért az auxinok felelnek. A Viva-ban lévő huminsavak gátolják az auxinhormon lebomlását, így segítik a megfelelő auxinszint fenntartását, stimulálva ezzel a gyökér hosszirányú növekedését. A kiterjedt gyökérrendszernek köszönhetően a növény nagyobb hatékonysággal képes a talajban lévő tápanyagokat felvenni. E hármas hatásmechanizmusnak köszönhetően a Viva valamennyi talajtípuson és valamennyi kertészeti növénykultúra esetén hatékony megoldást biztosít. Egyedi összetétele támogatja a rizoszféra hatékonyabb működését, valamint az optimális vegetatív-generatív egyensúlyt. A Viva még azokon a helyeken is hatékonyan működik, ahol a talajadottságok nem megfelelőek a növénytermesztés számára (pl. alacsony szervesanyag-tartalom, tömör talajok, magas sókoncentráció, pH viszonyok változása, csekély mikroorganizmus tevékenység).

 

Dózis:

 • kertészeti kultúrák:

  • 10-20 l/ha

  • 2-4 l/1000 m2

 

 • szántóföldi kultúrák (talajra permetezve):

  • tavaszi vetésűek, 4 leveles korig: 3-5 l/ha

  • őszi vetésűek, vegetatív fejlődés kezdetén: 3-5 l/ha

               

Keverhetőség:

növényvédő szerekkel keverhető.

 

Kiszerelés:

1 liter, 5 liter, 20 liter, 1000 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!