Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Titan WP 100 g mikrobiológiai készítmény

Ár:
3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

A maga nemében egyedülálló termék, tucatnyi hasznos szolgáltatással, növényi szimbiotikum.

A szimbiotikum olyan, mikrobát tartalmazó termésnövelő anyag, amellyel oltott faj a gazdanövényen és a növénybe bejutva is szoros szimbiotikus együttműködést alakít ki és olyan metabolitokat termel, amelyek a növényi mikrobiomot az egészséges irányba változtatják meg.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

TitaN WP 100 gramm

A maga nemében egyedülálló termék, tucatnyi hasznos szolgáltatással, növényi szimbiotikum.

A szimbiotikum olyan, mikrobát tartalmazó termésnövelő anyag, amellyel oltott faj a gazdanövényen és a növénybe bejutva is szoros szimbiotikus együttműködést alakít ki és olyan metabolitokat termel, amelyek a növényi mikrobiomot az egészséges irányba változtatják meg.

Ez a szimbiózis kiépülhet a gyökér rhizoszférájában, magában a gyökérszövetben, vagy a növény más részeiben. A rhizoszférás együttműködés lényege, hogy a növény által kiválasztott cukros gyökérváladék táplálja a hasznos baktériumot, ami az ebből szerzett energiával megköti a levegő nitrogénjét és mobilizálja a talajban kötött formában jelenlévő foszfort. A rövid vegetatív életciklusú baktérium sejtek pusztulásával a nitrogén és a többi tápelem a növény számára szerves formában válik felvehetővé, amely egy sokkal magasabb szintű növénytáplálást jelent a nitrogén műtrágyázásnál.

A termékban található faj egyik legfontosabb tulajdonsága a rendkívül nagy volumenű biológiai nitrogén fixáció, amely nem növényfaj specifikus, tehát a növényfajok széles skálájával kialakítja ezt a szimbiotikus kapcsolatot, de emellett más hasznos szolgáltatásai is vannak. Foszfor mobilizáció, patogén gombák és baktériumok elleni szurfaktin termelés, auxin szintézis, amely hatására még intenzívebb a növényi növekedés, kitináz szintézis, amely a gombák és rovarok kültakarójában jelenlevő kitint bontja, szideroforokat termel, aktiválja a növények Indukált Szisztémikus Rezisztenciáját, stb.

Összetevők:

A készítmény a Bacillus mojavensis baktérium KN32 törzsének endospóráit tartalmazza, amely szaporító képletek több sejtfallal védett, a külső kedvezőtlen körülményeknek rendkívül jól ellenálló baktériumsejtek.

Fontos tulajdonság a törzs kimagasló térfoglalási képessége. A Bacillus mojavensis kijuttatásának pillanatában a növényi gyökéren már kialakult egy bizonyos - termőhelytől és körülményektől függő összetételű - mikrobiális közösség. A hasznos baktérium törzsnek ebben a környezetben kell a növényi szimbiózist kiépítve felszaporodni a növényen és közvetlen környezetében és onnan kiszorítani a javarészt patogén baktériumokat és gombákat.

A titaN készítmény megítélése szempontjából fontos, hogy a Bacillus mojavensis faj szerepel az EU biztonságos mikroorganizmus listáján, ami azt jelenti, hogy a termék hatóanyaga az állatok és az ember számára is ártalmatlan.

A spórás baktériumforma a kijuttatás körülményeire nem érzékeny, UV sugárzásnak, magas hőmérsékletnek, szárazságnak is ellenáll, a növények levelén, vagy a talaj felszínén sem pusztul el, kivárja a bemosó csapadékot.

A termék formulációja WP, azaz vízben szuszpendálható por, ebből fakadóan tárolásával kapcsolatban semmiféle speciális környezeti igényt nem támaszt, nincs szükség a termék hűtve tárolására, temperált raktárra, eltarthatósága a gyártástól számított 2 év, ez a mikrobiális termékek hazai szegmensében egyedülálló!

ALKALMAZÁSA:

  • kukorica: 5-6 leveles állapot, 2-300 l/ha
  • napraforgó: 4-6 valódi leveles állapot, 2-300 l/ha
  • gyep, pázsit: 10 g/100 m2

Kiszerelés:

100 gramm, 5 kg, 10 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!