Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Polyversum 5 g biológiai gombaölő

Ár:
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

Csak személyes átvétel!

  • Biológiai gombaölő készítmény
  • Házikerti dózis: 5 g szer 10 (20) liter vízben kijuttatva 200 m2-re elegendő.
  • Formuláció: Nedvesíthető por (WP).
  • Hatóanyag: Pythium oligandrum. 1×106 oospóra/g készítmény
  • Forgalmazási kategória: III. 

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Polyversum 5 g biológiai gombaölő

Polyversum felhasználása, dózisa:

Kultúra Károsító Kezelések maximális száma Két kezelés között eltelt maximális időtartam Dózis Permetlé A kezelés ideje (fenológiai állapot szerint)
repce, mustár, olajretek csírakori betegségek 1   2 kg/t mag 5-10 l/t vetőmag
szárrák, becőrontó, fehérpenész, szürkepenész 3 10 0,1 kg/ha 400-600
l/ha
2 leveles állapottól
(BBCH 12)
50%-os virágzásig
(BBCH 65)
napraforgó fehérpenészes, szürkepenészes,
diaportés és
alternáriás eredetű
levél-, szár- és
tányérbetegségek
2 10 0,1kg/ha 300-400 8 leveles állapottól (BBCH 18)
virágzás végéig (BBCH 69)
kukorica csőfuzárium 1 - 0,1 kg/ha 300 - 400 virágzás kezdetétől (BBCH 61)
teljes virágzásig (BBCH 65)
kalászosok (búza, árpa, tritikále, rozs, zab) helmintospóriumos szeptóriás
betegségek,
kalászfuzáriózis
3 7 0,1 kg/ha 300-400 3 leveles állapottól (BBCH 13)
teljes virágzásig (BBCH 65)
szőlő szürkepenész 4 5 0,25 kg/ha 500-1000 80 %-os virágzástól (BBCH 68)
szedésérettségig (BBCH 87)
szamóca fitoftórás
gyökérpusztulás
1 - 0,05% gyökerek áztatása palánta
beöntözés kiültetést követően indaképződés kezdetéig (BBCH 41)
levélfoltosságok (Mycosphaerella sp., Diplocarpon sp., Gnomonia sp.)
szürkepenész,
fitoftórás gyümölcsrothadás
4 7 0,1-0,2
kg/ha
permetezés 300-800 indanövekedés kezdetétől (BBCH 41)
fajtára jellemző színeződés kezdetéig (BBCH 85)
uborka csírakori betegségek 1 - 2 kg/t mag 5-10 l/t vetőmag
csírakori betegségek fehérpenész,
fuzáriumos hervadás
1 - 0,05% gyökerek áztatása palánta
fuzáriumos hervadás, fehérpenész 2 10 beöntözés 2 leveles állapottól
(BBCH 12) 4
leveles állapotig (BBCH 14)
alternária, lisztharmat, szürkepenész 4 5 0,1-0,2
kg/ha
permetezés 500-1500 2 leveles állapottól (BBCH 10)
80%-os érés (BBCH 88)
hajtatott paradicsom, paprika csírakori betegségek 1 - 2 kg/t mag 5-10 l/t vetőmag
csírakori betegségek,
fehérpenész
0,05% gyökerek áztatása palánta
2 10 beöntözés 2 leveles állapottól
(BBCH 12) 4
leveles állapotig (BBCH 14)
szürkepenész 4 5 0,1-0,2
kg/ha
permetezés 500-1500 virágzás kezdetétől (BBCH 61)
80%-os érés (BBCH 88)
fejeskáposzta, kelkáposzta, bimbós kel, kínai kel, karfiol, brokkoli csírakori betegségek 1 - 2 kg/t mag 5-10 l/t vetőmag
0,05% gyökerek áztatása palánta
alternáriás-, fómás betegség,
káposztaperonoszpó ra
2 14 0,2 kg/ha permetezés 300-400 2 leveles állapottól (BBCH 12)
80%-os fejméret (BBCH 48)
kelbimbónál a bimbók 80%-a szorosan zárt
sárgarépa, petrezselyem, zeller pasztinák csírakori betegségek 1 - 2 kg/t mag 5-10 l/t vetőmag
sárgarépa, zeller gumótermesztés alternáriás-, cerkospórás-, szeptóriás
levélfoltosságok
4 14 0,1-0,2
kg/ha
300-800 2 leveles állapottól (BBCH 12)
gyökérnövekedés végéig
(BBCH 49)
magtermesztéskor a teljes termés kialakulásáig (BBCH 79)
pázsitok, gyepek, golf- és futball pályák fuzáriumos tőelhalás, hópenész és pítiumos elhalás 1 - 2 kg/t 5-10 l/t vetőmag
fuzáriumos tőelhalás, hópenész és pítiumos elhalás
Ellenálló képesség fokozása
7 14 0,2 kg/ha 300-800 beállt gyep állapottól (BBCH 29)
erdészeti és dísznövény csemetekertek csírakori betegségek 1 - 2 kg/t 5-10 l/t vetőmag
fehérpenész, szürkepenész, fuzáriumos és verticilliumos hervadás, pítiumos elhalás 0,05% gyökerek áztatása csemeték kiültetése előtt
fehérpenész, szürkepenész, levélfoltosságok
(Alternaria spp., Septoria spp., Phyllosticta spp. stb.)
7 7 0,25 kg/ha 300-800 hajtásnövekedés kezdetétől (BBCH 31)
hajtásnövekedés végéig
(BBCH 91)

Előírt növényvédelmi technológia:

Repcében, mustárban és olajretekben a készítményt csírakori betegségek ellen nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére. A vegetációs időszakban legfeljebb három alkalommal lehet kijuttatni. Az őszi időszakban 4-8 leveles állapotban kell elvégezni a kezelést, amelynek célja az őszi kórokozók fertőzésének csökkentése. Tavasszal a szárbainduláskori kezelés a fómás és a fehérpenészes fertőzés ellen hat. A virágzáskori kijuttatás az alternáriás becőfoltosság ellen hatásos.

Napraforgóban a készítményt levél és szárfoltosságok ellen 8-10 leveles állapotban illetve korai csillagbimbós állapotban, tányérbetegségek ellen a virágzás időszakában javasolt kipermetezni, a fertőzési veszélyhelyzettől függően 1 vagy 2 alkalommal.

Kukoricában csőfuzárium ellen a védekezést, a fertőzésre hajlamosító körülmények között, a virágzás időszakában, a bibeszálak megjelenésétől célszerű végrehajtani. A megfelelő biológiai hatás elérése érdekében a védekezést javasolt kiegészíteni a csövet károsító kártevők elleni rovarölő szeres kezelésekkel.

Kalászosokban levél és kalászbetegségek ellen 3 alkalommal használható fel a készítmény az első tünetek megjelenése előtt. Amennyiben a fertőzési viszonyok indokolják az első kijuttatás ősszel levélfejlődés idején elvégezhető. Tavasszal a 2-3 szárcsomós állapotban elvégzett kezelés a levélbetegségek, míg a kalászhányás-virágzás időszakában történő permetezés a kalászfuzáriózis ellen nyújt védelmet.

Szőlőben szürkepenész ellen a készítményt virágzás végétől szedésérettségig javasolt kijuttatni fertőzési nyomástól függően 2-4 alkalommal. Minden esetben törekedni kell a virágok illetve a fürtök teljes permetléfedésére, különösen a lombozat belsejében.

Szamócában fitoftórás gyökérpusztulás ellen közvetlenül kiültetése előtt javasolt a palánták gyökerének beáztatása a készítményből készült szuszpenzióba. Kiültetést követően a betegség ellen az ágyások talajának beöntözésével védekezhetünk. Levélfoltosságok ellen, az indanövekedés kezdetétől, fertőzési viszonyoktól függően egy vagy két alkalommal célszerű állománypermetezést végezni. A szürkepenész és fitoftórás gyümölcsrothadás elleni állománykezeléseket közvetlenül a virágzás előtt célszerű megkezdeni, majd a fertőzési viszonyoktól függően 5-7 naponként javasolt megismételni.

Szabadföldi uborkában a készítményt csírakori betegségek ellen száraz (kisebb magmennyiség) vagy nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére. A későbbiekben legfeljebb három alkalommal lehet kijuttatni, beöntözéssel

Szabadföldi uborkában valamint hajtatott kultúrákban (paradicsom, paprika, uborka) csírakori betegségek ellen a készítményt száraz (kisebb magmennyiség) vagy nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére. Szintén csírakori betegségek, fuzáriumos hervadás, valamint fehérpenészes tőrothadás ellen, kiültetés előtt célszerű a palánták gyökerének beáztatása a készítményből készült szuszpenzióba. A kiültetés után beöntözéssel javasolt védekezni. A lisztharmat és az alternáriás betegség elleni állományvédekezéseket az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni és fertőzési viszonyoktól függően 2-3 alkalommal megismételni. Hajtatott körülmények között szürkepenész ellen a virágzás és a termésérés ideje alatt végrehajtott állománypermetezéssel védekezzünk. A kezelések kijuttatása különösen indokolt a sebzést kiváltó fitotechnikai műveletek után (pl.: termésszedés). A permetezéseket nagy lémennyiséggel a lombfalfelület nagyságához igazítva szükséges elvégezni.

Káposztafélékben csírakori betegségek ellen a készítményt száraz (kisebb magmennyiség) vagy nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére. Kiültetés előtt a palánták gyökerét ajánlott beáztatni a készítményből készült szuszpenzióba. Peronoszpóra és alternáriás betegség ellen már a palántaneveléskor javasolt megkezdeni az állománypermetezést. A kiültetést követően, párás, csapadékos időben javasolt a permetezéseket 1-2 alkalommal megismételni.

Gyökérzöldségekben (sárgarépa, petrezselyem, zeller, pasztinák) csírakori betegségek ellen a készítményt száraz (kisebb magmennyiség) vagy nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére.

Sárgarépában és gumó előállítás céljából termesztett zellerben a levélfoltosságok ellen a szabadföldi védekezéseket 3-4 lombleveles állapotban javasolt megkezdeni, majd szükség szerint 3-4 alkalommal megismételni. Gumós zellerben már a palántanevelés időszakában célszerű megkezdeni az álloménypermetezést.

Pázsitokban és gyepekben csírakori betegségek ellen a készítményt száraz (kisebb magmennyiség) vagy nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére. A készítményt vegetációban a beállt gyepre permetezés vagy beöntözés formájában lehet kijuttatni. A védekezéseket legalább 10°C hőmérséklet felett kell elvégezni. Tavasszal 2 kijuttatás javasolt 1 hónapos időközzel, golfpályák esetén 3 vagy több kezelésre lehet szükség 14 napos fordulóval. Ősszel és nyáron a kezelést 1-1 alkalommal javasolt elvégezni, golfpályákon szintén 2 vagy több kezelésre lehet szükség.

Erdészeti és dísznövény csemetekertekben csírakori betegségek ellen a készítményt száraz (kisebb magmennyiség) vagy nedves csávázással lehet felvinni a vetőmagok felületére. A gyökereket illetve a gyökérnyaki részt fertőző kórokozók ellen kiültetés előtt javasolt a csemeték gyökerének beáztatása a készítmény oldatában. Kiültetést követően a növényvédő szert gombás betegségek ellen beöntözés (fehérpenész) vagy permetezés formájában javasolt kijuttatni fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 napos időközzel.

A biológiai hatékonyság biztosítása érdekében a készítményt javasolt párás időben, enyhén vizes növényfelületre kijuttatni. Kerülni kell a száraz, aszályos időjárásban végrehajtott permetezést.

Hatásmechanizmus: Mikroorganizmust tartalmazó készítmény.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Hatásmechanizmus: Mikroorganizmust tartalmazó készítmény.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Külső raktáron, 1-10 nap
Átlagos értékelés: 5 csillag az 5-ből!(3)
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)