Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Partnereink

Kiss Kertész Duó Kft.

http://www.kisskerteszduo.hu/

20 éve működő Faiskolánk, az 52-es főút mellett közvetlen, a 20-as km táblánál található; 5 hektár területen.

Kínálat: szabadföldi, illetve konténeres termesztésben:

  • díszfák (számos fajtából kínálunk nagyméretű, kétszer iskolázott díszfákat 5-6 méter magasságig, 20-25cm törzs-körméretig )
  • díszcserjék (30/40cm-es növényektől 150/200 centiméteres növényekig)
  • örökzöldek
  • gyümölcsfák

Célunk, hogy a lehető legkorszerűbb technológiával, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően valósítsuk meg a termesztést és a Vásárlók kiszolgálását. Törekszünk olyan dísznövényeket termeszteni, melyek megfelelnek az alföldi környezetnek és ellenállnak a nagy hőségnek, jól tűrik a fagyot és a meszes talajt. Ezen felül kiterjedt és régóta működő hazai, illetve nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezünk, melynek köszönhetően a nálunk nem termesztett, de a Vásárlók által keresett növényeket is lehetőségünk van beszerezni.

 

Profi Pázsit Kft.

http://www.profipazsit.eu/

2009 óta működő kertépítő cégünk szakemberei, a tervezéstől a kivitelezésen át az elkészült munka fenntartásáig mindent megtesznek, hogy Megrendelőink elképzelései valóra váljanak. Tevékenységi körünk kiterjed a kertépítés számos elemére:

  • tereprendezés (figyelemreméltó gépparkunk segítségével)
  • automata öntözőrendszer telepítése és fenntartása
  • növények kiválasztása és telepítése (többnyire saját díszfaiskolánk kínálatából)
  • füvesítés magvetéssel vagy gyepszőnyegezéssel
  • sport és golfpályák építése, felújítása, füvesítése
  • Perrot szórófejek és öntözéstechnikai felszerelések forgalmazása

 

Zöld Zengő Birtok, Hosszúhetény

https://zoldzengobirtok.eu/

Szent-Györgyi Albert gondolata jól kifejezi azt a világnézetet, amelyet a Zöld Zengő képvisel. A jelenleg 4,5 hektáron működő birtok a 2008-as “születése” óta a természetbarát, vegyszermentes és kíméletes mezőgazdasági technológiák és megoldások otthona. Deák Tamás, a birtok alapítója egy élő ökoszisztéma ideájával hozta létre a birtokot, sok fával, élő talajjal és biodiverzitással.

A megvalósítás felé tartó út kihívásokkal teli, mivel a hegy déli lankáin fekvő birtokon nehéz agyagtalajok találhatók, melyeket az itt hagyományosan űzött szőlészeti praktikák szinte teljesen kizsigereltek. Kihívás a lejtős terepen a leeső csapadékok megfogása és megtartása is.

A birtok mozaikos rendszere különböző részekből és funkciókból áll össze: egy szil alapú gyümölcsfás erdőkert, ahol a természetes erdősödési folyamat zajlik; egy chop&drop módszerrel művelt szil alapú erdőkert, mely egy dióültetvény indító közege; bodzaültetvény; fügeültetvény; különböző vegyes gyümölcsösök bennük körte, szőlő, kajszi, alma, cseresznye, meggy, mogyoró, mandula, birs, málna; füves területek ahol az állataink legelnek.

Minden terület teljesen vegyszer- és műtrágyamentes. A művelést különböző alternatív irányzatok és megoldások inspirálják: permakultúra, talajmegújító mezőgazdaság, agroerdészet. A birtok a Magyar Permakultúra Egyesület egyik hivatalos telephelye.

A Zöld Zengő két hosszú távú küldetése a piacképes, tiszta ökológiai termékek előállítása, valamint oktatások és képzések biztosítása a természetbarát művelési módok és az önellátás témakörében.