Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dísznövény műtrágya

Adja meg dísznövényeinek a megérdemelt tápanyagot tartós hatású műtrágyával!

Speciális bevonattal ellátott szemcsék biztosítják az alapvető tápanyagok szabályozott felszabadulását, amelyek erős és kompakt növényeket eredményezek. Ráadásul használatuk biztonságos és megbízható minden dísznövény esetében.

Kínálatunkban megtalálhatóak gyepápolási termékek, vagy a dísznövénytermesztéshez szükséges Ekote és Osmocote termékek.

Utolsó 3 darab raktáron
20.990 Ft 18.890 Ft (14.874 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
Raktáron
22.990 Ft 21.990 Ft (17.315 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
Raktáron
2.790 Ft (2.197 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(1)
Raktáron
6.790 Ft (5.346 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető
25.990 Ft (20.465 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)

A dísznövény műtrágyák olyan készítmények, amelyeket kifejezetten dísznövényekhez, például virágok, cserjék és díszfákhoz való használatra fejlesztettek ki. Ezeket a műtrágyákat úgy tervezték, hogy biztosítsák a dísznövények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges tápanyagokat

Általában úgy vannak kialakítva, hogy a tápanyagok lassú felszabadulását hosszabb időn keresztül biztosítsák, ami elősegíti a növények egyenletes növekedését és fejlődését. Alkalmazhatók ültetéskor, vagy fejtrágyaként a tenyészidőszakban.

A kínálatunkban egyaránt megtalálható rövidebb és hosszabb hatástartamú műtrágya, valamint nitrogénes és káliumos összetételű termék is. Ilyen például az Ekote 6 hónapos, káliumos összetételű terméke.

A nitrogén fontos a növény vegetatív növekedéséhez és fejlődéséhez, a foszfor a gyökérnövekedéshez és a virágzáshoz, a kálium pedig a növény általános egészségéhez és betegségekkel szembeni ellenálló képességéhez, valamint a virágzáshoz.

Ezen elsődleges tápanyagokon kívül a dísznövény műtrágyák mikroelemeket is tartalmazhatnak, mint például vas, cink, mangán, réz és bór, amelyek nélkülözhetetlenek a dísznövények növekedéséhez és fejlődéséhez. Ezek a mikrotápanyagok általában kis mennyiségben vannak jelen, de fontosak a növények általános egészsége szempontjából.

Fontos megjegyezni, hogy a dísznövények műtrágyaigénye az adott fajtól, a növekedési körülményektől és a növekedési szakasztól függően változik. Ezért mindig javasoljuk, hogy olvassa el a termékismertetőt, és konzultáljon szaktanácsadóval, hogy meghatározzák a megfelelő műtrágya típust és dózist az adott növényhez.