Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
11.290 Ft (8.890 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Kendal TE 1 liter

Ár:
11.290 Ft (8.890 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
  • kedvezőtlen körülmények között is fenntartja a növény ellenálló képességét
  • hozzáadott rezet, mangánt és cinket is tartalmaz
  • fokozza a termőképességet és a minőséget

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Kendal TE 1 liter

Főbb jellemzői:

  • kedvezőtlen körülmények között is fenntartja a növény ellenálló képességét
  • hozzáadott rezet, mangánt és cinket is tartalmaz
  • fokozza a termőképességet és a minőséget

A Kendal TE-ben tudatosan válogatott nyersanyagokból kinyert hatóanyagok egész sora található meg. A készítmény hatóanyag-komplexe kedvezőtlen termesztési körülmények között is segít fenntartani a növény ellenálló képességét, a mikroelemek (Cu, Mn, Zn) pedig gondoskodnak a növény tápanyagigényének kielégítéséről.

A Kendal TE az aktív összetevők mellett rezet, cinket és mangánt tartalmaz. Ezek a nyomelemek számos metabolikus folyamat számára esszenciálisak.

 

Összetevői:

Réz

A réz egy, a növények növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges fém. Fontos megjegyezni, hogy a különböző szabályzófehérjék szintézisében, a fotoszintetikus elektrontranszport folyamatokban, a mitokondriális légzésben, az oxidatív stresszválaszokban, a sejtfalépítésben is fontos szerepet tölt be a réz. Nem utolsósorban pedig a levelek bőrszövetére gyakorolt vastagító hatása miatt a különböző kórokozók is nehezebben juthatnak be a növények belsejébe. Hiánytünetei a fiatal leveleken és a reproduktív szerveken jelentkeznek

Cink

Említést érdemel a készítmény cinktartalma is. Ez az elem felelős többek között a szénhidrátokkal, zsírokkal, fehérjékkel, nukleinsavakkal kapcsolatos lebomlási és építő anyagcsere folyamatokért. Fontosságát jelzi az is, hogy ez az elem minden enzimtípusban előfordul. Felelős továbbá a növények növekedését meghatározó növényi hormon, az auxin termelődéséért, a gyökérfejlődésért, a keményítő szintéziséért, valamint a klorofill képződéséért is. Külön meg kell jegyezni, hogy a növényi szövetek felületén lévő, főleg viaszos anyagok (kutikula) képződését is elősegíti, melyek a különböző növényi betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozzák.

Mangán

A mangán számos olyan enzim kofaktora, amelyek a káros anyagok lebontásában vesznek részt. Ezenkívül fontos szerepe van a fotoszintetikus vízbontás (fotolízis) során is.

Összegzés:

Összegezve elmondható, hogya a Kendal TE egy magas mikroelem-tartalmú készítmény (Mn, Zn) 23% rézoxikloriddal. Javítja az ellenálló képességet és segít megelőzni a betegségek kialakulását. Lombtrágyaként kijuttatva segíti az egészséges állomány fenntartását és erősíti a sejteket. A megelőző jelleggel kijuttatott Kendal TE hatására edzettebbé válnak a növények, valamint hatékonyabbá válik a vegyszeres védekezés is.

 

A magasabb rendű növények kétféle védelmi mechanizmussal rendelkeznek. A passzív védelmet azok a szerkezeti és kémiai gátak jelentik, melyek távol tartják az egyes stresszfaktorokat a növénytől. Az aktív védelem pedig a növény szövetei által termelt antibiotikus hatású anyagokat és tevékenységeket foglalja magában. A Kendal TE, összetételének köszönhetően aktiválja és serkenti ezeket a természetes védelmi mechanizmusokat a növényekben. Magas mikroelem-tartalmú műtrágya, 23% rézoxikloriddal. A Kendal TE javítja az ellenálló képességet, segít megelőzni a betegségek kialakulását. Lombtrágyaként kijuttatva segíti az egészséges állomány fenntartását, erősíti a sejteket. A megelőző jelleggel kijuttatot Kendal TE hatására edzettebbé válnak a növények.

 

Felhasználási javaslat:

vegetatív növekedés kezdetétől 10-14 naponta 2-3 l/ha.

Tipp:

A sebzéseken keresztül végbemenő fertőzések kivédésének elősegítésében nyújt segítséget a Kendal vagy a magas (23%) réz-oxiklorid tartalmú Kendal TE, melyeknek élelmezés-egészségügyi várakozási idejük 0 nap.

Kiszerelés:

1 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!