Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
16.390 Ft (12.906 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Benefit PZ termésnövelő 1 liter

Ár:
16.390 Ft (12.906 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
 • növeli a termésméretet és fokozza a kiegyenlített termések arányát, magasabb minőségi besorolást biztosítva ezáltal
 • nem rontja a húskeménységet és a pulton tarthatóságot

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Benefit PZ termésnövelő 1 liter

Főbb jellemzői:

 • növeli a termésméretet és fokozza a kiegyenlített termések arányát, magasabb minőségi besorolást biztosítva ezáltal
 • nem rontja a húskeménységet és a pulton tarthatóságot

A Benefit PZ egy olyan, természetes anyagokból készült termék, melynek célja a termésméret növelése és kiegyenlítése. A terméskötődés idején kijuttatott Benefit PZ fokozza a sejtosztódás folyamatát, ennek eredményeként a termésben egységnyi idő alatt több sejt jön létre. A növény vízfelvételét és általános anyagcsere folyamatait követően ez a megnövekedett számú növényi sejt nő meg, nagyobb termésméretet és ezáltal jövedelmezőbb, magasabb minőségi besorolást eredményezve. A Benefit PZ nukleinsavakat, vitaminokat, fehérjéket és szabad aminosavakat tartalmaz. Használatát elsősorban gyümölcs- és zöldségkultúrák esetén ajánljuk.

Benefit PZ, a termésnövelő:

A Benefit PZ úgy növeli meg a termés méretét, hogy közben nem változik meg az állaga és a pulton tarthatósága sem. A készítmény méretnövelő hatása a benne lévő különböző, biológiailag aktív összetevők (nukleotidok, aminosavak és vitaminok) szinergizmusának köszönhető:

 • a nukleotidok serkentik a citokinézis folyamatát, melynek eredményeként egységnyi idő alatt több sejt képződik. Következésképpen, a kezelt gyümölcsben több sejt lesz megtalálható, melyek az eredményes fejlődési, növekedési folyamatok után nagyobb termésméretet eredményeznek
 • az aminosavak kielégítik a növény megnövekedett fehérjeigényét, mely a nukleotidok által felgyorsított sejtképződésből ered. A szerves anyagok intenzív képződése szintén hozzájárul a gyümölcs méretének és súlyának növekedéséhez
 • a sejtosztódás során végbemenő számos anyagcsere folyamat fenntartásáért a készítményben lévő vitaminok felelnek, melyeknek speciális kofaktor szerepük van, így aktiválják a bioszintézis alapvető folyamatait .

A megtermékenyülést követően kijuttatott Benefit PZ megnöveli az osztódó sejtek számát, azaz egységnyi idő alatt több sejt képződik. Később ez a megnövekedett sejtszám fog telítődni és így méretnövekedést eredményezni. Rövid tenyészidejű kultúráknál (pl . saláta, korai káposzta, kínai kel) néhány nap koraiságot is eredményezhet a Benefit PZ-vel való kezelés, s ez korábbi piacra jutást tesz lehetővé.

Tipp:

 • Benefit PZ-vel nemcsak a termésméretet, hanem a piacos termésméret hamarabbi elérését is segíthetjük.
 • Paprikaállományokban a későbbi kötések elaprózódásának ellensúlyozására  is alkalmas a Benefit PZ.

Benefit PZ+MC Cream: a tökéletes szinergia

A Benefit PZ a sejtosztódásra, míg az MC Cream a sejtnövekedésre hat. Ennek a két Valagro készítménynek az aktív összetevői tökéletesen kiegészítik egymást és felerősítik egymás hatását. A megemelkedett sejtszám növekedését, nyúlását rendkívül hatékonyan segítik az MC Cream speciális, barna algából kinyert hatóanyagai. A termésnövekedés legérzékenyebb szakasza a kezdeti fejlődés, amikor fontos az egyenletes tápanyag- és vízellátás, valamint a stresszmentesség. Az MC Cream-ben található betainok és aminosavak segítik a sejtekben a víz visszatartását és fenntartják a fotoszintézist.

Benefit PZ dózisa, adagolása:

 • 1,5-2 l/ha
 • 3 dl/100 l

Kiszerelés:

1 ltier, 5 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!