Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
31.179 Ft (24.550 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

BactoVital GR 20 kg

Ár:
31.179 Ft (24.550 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Elérhetőség: Nincs raktáron, előrendelhető

A piacon egyedülálló formulációjú talajbaktérium készítmény

Az Arthrobacter chlorophenolicus baktériumok nitrogént kötnek, foszfort mobilizálnak és növényi növekedést és gyökeresedést elősegítő hormont termelnek. Képesek továbbá lebontani az intenzív kemizálás miatt a talajban felhalmozódó szerves, aromás szénhidrogéneket, így is hozzájárulva a talajok termékenységének fenntartásához.

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

BactoVital GR 20 kg

A piacon egyedülálló formulációjú talajbaktérium készítmény

A talajban található élő szervezetek alapvető fontosságúak a talajok termékenységének kialakításában. Ha ezek a mikro és makro szervezetek nem lennének jelen a talajban, nem is beszélhetnénk talajról, csak kőzettörmelékről.

Az Arthrobacter chlorophenolicus baktériumok nitrogént kötnek, foszfort mobilizálnak és növényi növekedést és gyökeresedést elősegítő hormont termelnek. Képesek továbbá lebontani az intenzív kemizálás miatt a talajban felhalmozódó szerves, aromás szénhidrogéneket, így is hozzájárulva a talajok termékenységének fenntartásához.

AKG-ban elfogadott!

Hatóanyag:

Arthrobacter chlorophenolicus összcsíraszám 20 millió/gramm

Felhasználása:

A jó kultúrállapotú talajok igen nagy mennyiségben tartalmaznak talajbaktériumokat, melyeknek alapvető szerepük van a tápanyagok körforgásában és feltárásában, vagyis abban a folyamatban, ami lehetővé teszi, hogy a növények felvegyék a talajból a tápanyagokat. Sajnos azonban az intenzív mezőgazdaság egyik káros velejárója, hogy szántóterületeink igen nagy részén találunk biológiailag (is) leromlott, degradált talajokat. Ebben az esetben érdemes mesterségesen pótolni a hasznos talajbaktériumokat. Erre kínál megoldást a Bactovital, ami a piacon egyedülálló módon szilárd, illetve granulált formulációjú.

Ennek az egyik előnye a termék eltarthatósága, ami sokkal jobb, mint a hagyományos folyékony formulációjú termékekké. A szilárd fázisban található „alvó” baktériumok jobban ellenállnak a káros környezeti hatásnak, így a kijuttatás után nem igényel azonnali bedolgozást a WP formulációjú készítmény.

Az igazi nagy újdonság a granulált változat, amit a vetéssel egymenetben kell kiadni mikrogranulátum szóróval. Ennek a kijuttatási módnak igen nagy előnye, hogy a kiadott talajbaktériumok kicsi talajtérfogatban koncentrálódnak, ott dominánssá válhatnak. A közvetlenül a gyökér mikrokörnyezetében megtelepedő baktériumok által mobilizált, megkötött, illetve termelt tápelemeket, növekedést segítő anyagokat a növények könnyen és gyorsan fel tudják venni.

Dózis:

  • Szántóföldi növények (GR formuláció): Vetéssel egymenetben mikro granulátum szóróval kiadva
  • Dózis: GR: 8-10 kg/ha

Kiszerelés:

20 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

31.179 Ft (24.550 Ft + ÁFA)
Raktáron
31.439 Ft (24.755 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető
35.699 Ft (28.109 Ft + ÁFA)
Nincs raktáron, előrendelhető
35.999 Ft (28.346 Ft + ÁFA)
Raktáron
39.990 Ft (31.488 Ft + ÁFA)
Raktáron
21.709 Ft (17.094 Ft + ÁFA)
Raktáron
42.899 Ft (33.779 Ft + ÁFA)
Raktáron