Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
49.490 Ft (38.969 Ft + ÁFA)
Menny.:darab

Actiwave 10 liter

Ár:
49.490 Ft (38.969 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
  • növeli a talajban lévő tápanyagok hasznosulását
  • optimalizálja a tápanyagellátást
  • mérsékli a tápanyagok kimosódását

Miért tőlünk vásárolj?

Megbízható minőség, kedvező árak!
Biztonságos és kényelmes online fizetés!
Raktári készlet esetén másnap postára adjuk!

Leírás

Actiwave 10 liter

Az Actiwave betainokat, alginsavat és egy olyan K1 vitamin-származékot, Caidrine-t tartalmaz, mely fokozza a növénynek azt a képességét, hogy a talajban lévő tápanyagokat felvegye, így gondoskodik a megfelelő és kiegyensúlyozott tápanyagellátásról. A Caidrine fokozza a gyökérben lévő növényi sejtek protonpumpa-működését, s ezáltal az ioncsere folyamatokat, azaz felgyorsítja a gyökérben lévő pozitív töltésű ionok talaj irányába történő mozgását, valamint a talajban lévő kationok és anionok gyökérbe történő mozgását. A Caidrine és a többi biológiailag aktív összetevő hatásának eredménye gyors és látványos: magasabb minőségi és mennyiségi paraméterek, levélzöldségek esetén alacsonyabb nitráttartalom, valamint gyorsabb regeneráció egy esetleges stresszhatás után. Azáltal, hogy az Actiwave fokozza a növény tápanyagfelszívó képességét, csökken a kimosódás okozta tápanyagveszteség, melynek környezetvédelmi szempontból is pozitív hatása van.

 

Az Actiwave egy olyan egyedi és innovatív biostimulátor, amely növeli a tápanyagok aktív felvételét és optimalizálja azok hasznosulását a növényben, még stressz-hatásokkal terhelt növekedési körülmények között (kedvezőtlen pH, rossz szerkezetű talaj, szárazság, heves esőzések, stb.) is.

Hogyan működik az Actiwave?

A Caidrine, mint az Actiwave egyik fő molekulája, kulcsfontosságú szerepet tölt be a protonpumpán keresztül lezajló elektrontranszport és redoxireakció folyamatokban. A növények az életfolyamataikhoz szükséges ionokat és molekulákat sok esetben a környezeti koncentrációtól eltérő, kisebb vagy nagyobb koncentrációban veszik fel. Az életfolyamatokhoz szükséges ionokat a növény felhalmozza, míg a szükségtelen, esetleg káros anyagokat igyekszik eltávolítani. Ezek a transzport folyamatok transzportfehérjéken keresztül mennek végbe úgy, hogy a membránokban található fehérjék a hidrátburokkal rendelkező ionokot a membránok kettős lipidrétegén keresztül, akár koncentráció gradienssel szemben is szállítják. Ehhez a folyamathoz energiára van szükség, amelyet az ATP hidrolízise biztosít. (ATP à ADP+Pi) Ezt a növényi sejtek sejthártyájában működő folyamatot protonpumpának nevezzük. A protonpumpa megfelelő működése létfontosságú a megfelelő tápanyagfelvételhez, mert polarizálja a membránt. 

Az Actiwave a protonpumpa működésének szabályozásával hatékony tápanyagfelvételt tesz lehetővé, még stresszes körülmények között is. Ezáltal a növény táplálkozása, fejlődése még ilyen esetben is biztosított.

Főbb jellemzői:

  • növeli a talajban lévő tápanyagok hasznosulását
  • optimalizálja a tápanyagellátást
  • mérsékli a tápanyagok kimosódását

Dózis:

  • 10-15 l/ha
  • 1,5 l/1000 fm/hét
  • 2 l/1000 m2

Kiszerelés:

10 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!